MEDIA

Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας-Αζερμπαϊτζάν με αφορμή την... Eurovision

Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας-Αζερμπαϊτζάν με αφορμή την... Eurovision

Σε ζήτημα ύψιστης γεωπολιτικής σημασίας αποδεικνύεται το γεγονός ότι το Σάββατο το βράδυ, οι τηλεθεατές του Αζερμπαϊτζάν δεν έδωσαν κανένα βαθμό στην συμμετοχή της Ρωσίας στη φετινή Eurovision, ενώ αντίθετα οι Ρώσοι έδωσαν το 12κάρι τους στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Αζέρος πρέσβης στη Μόσχα ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έπρεπε να πάρει από τη γείτονα της χώρα 10 βαθμούς, οι οποίοι όμως δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους .

Μάλιστα, η κρατική τηλεόραση αμφισβήτησε την εγκυρότητας του συστήματος ψηφοφορία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, υποστηρίζοντας ότι οι ψήφοι των Αζέρων για τη Ρωσία δεν ελήφθησαν υπόψη.

"Ειλικρινά ελπίζουμε ότι αυτό το περιστατικό, που πιθανόν προκλήθηκε από ορισμένες ομάδες συμφερόντων, δεν θα ρίξει σκιά στις αδελφικές σχέσεις του ρωσικού και του αζέρικου λαού", είπε ο πρόεδρος της αζέρικης ραδιοτηλεόρασης.

Σήμερα, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τις "χαμένες" ψήφους των Αζερμπαϊτζανών, που δεν δόθηκαν στη Ρωσίδα τραγουδίστρια Ντίνα Γκαρίποβα ενώ απόψε το βράδυ " το συγκεκριμένο περιστατικό θα απασχολήσει τη δημόσια τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν", όπως δήλωσε ο πρέσβης Πολάντ Μπουλντούλογλου.