MEDIA

Αλλοδαποί μικροπωλητές πέταξαν πέτρες σε τηλεοπτικό συνεργείo

Αλλοδαποί μικροπωλητές πέταξαν πέτρες σε τηλεοπτικό συνεργείo

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η ανομία έξω από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ στην οδό Πατησίων.

Την κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει η επίθεση σε βάρος του τηλεοπτικού συνεργείου του σταθμού Alpha από αλλοδαπούς μικροπωλητές «μαϊμού» προϊόντων.

Όλα συνέβησαν όταν το συνεργείο βρέθηκε στο σημείο για να καλύψει ρεπορτάζ για την έρευνα του ΟΑΣΑ, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη στην παραοικονομία με τζίρο παραεμπορίου και «μαύρης» οικονομίας στα 45 δισ. ευρώ.

Τότε δίχως άλλο οι αλλοδαποί εκμεταλλευόμενοι και την απουσία της Αστυνομίας άρχισαν να πετούν πέτρες κατά του συνεργείου του ALPHA, που βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο.Ευτυχώς από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ, στη θέα των οποίων κάποιοι απ' τους παράνομους μικροπωλητές βρήκαν καταφύγιο στο «άσυλο» της Πανεπιστημιακής Σχολής, όπου εκείνη την ώρα διεξάγονταν εξετάσεις.

Σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Με το 25% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος όλης της χώρας να προέρχεται από το παραεμπόριο και τη «μαύρη» οικονομία, οι διακινητές του από τους εισαγωγείς μέχρι τους μικροπωλητές μετανάστες είναι αποφασισμένοι να υπερασπισθούν ακόμη και με τη βία τα 45 δισ. ευρώ που βγάζουν κάθε χρόνο.