MEDIA

Ψηφιακό σήμα από σήμερα στην Κρήτη

Ψηφιακό σήμα από σήμερα στην Κρήτη

Στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης «μπήκε» από τα ξημερώματα η δυτική Κρήτη.

Τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, καθώς και τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης, εκπέμπουν πλέον από την περιοχή της Μαλάξας με ψηφιακό σήμα.

Οι τηλεθεατές της Δυτικής Κρήτης, που άνοιξαν το πρωί τις τηλεοράσεις τους και μέχρι τα ξημερώματα παρακολουθούσαν τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, βλέπουν πλέον μια ανακοίνωση που γνωστοποιεί τη διακοπή της αναλογικής εκπομπής σήματος.

Παράλληλα, ενημερώνονται ότι θα πρέπει να συντονίσουν πλέον τους αποκωδικοποιητές τους ή τις τηλεοράσεις τους με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα των δικτύων εθνικής εμβέλειας.

Ψηφιακά εκπέμπουν και τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας, που ωστόσο συνεχίζουν και την αναλογική εκπομπή σήματος. Το ψηφιακό σήμα καλύπτει γεωγραφικά το βόρειο άξονα της δυτικής Κρήτης από την περιοχή Κολυμβαρίου μέχρι και τα όρια του Ηρακλείου, ενώ οι τηλεθεατές στην περιοχή Κισάμου και στα νότια της Δυτικής Κρήτης, καλύπτονται τηλεοπτικά από το αναλογικό σήμα εκπομπής και από τοπικούς αναμεταδότες.

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν και σήμερα στα καταστήματα πώλησης ψηφιακών δεκτών, ενώ πολλοί καταναλωτές αγοράζουν και τηλεοράσεις που διαθέτουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή.