MEDIA

ΕΔΤ: Ξεκίνησε το πρόγραμμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης

ΕΔΤ: Ξεκίνησε το πρόγραμμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης

Στις 21:00 βγήκε στον αέρα το πρόγραμμα του μεταβατικού φορέα «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση».

Η ΕΔΤ ξεκίνησε την εκπομπή προγράμματος με την ελληνική ταινία «Η κυρία Δήμαρχος», ενώ στο κάτω μέρος της οθόνης περνάει «κρόουλ» με ειδήσεις.

Μετά από λίγα λεπτά το σήμα έγινε "ΔΤ" αφού το "Ε" πλέον απουσιάζει από το σήμα. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν άλλαξε ξανά ονομασία το σήμα του μεταβατικού φορέα.

Την πρώτη εβδομάδα μέσω της ΕΔΤ θα προβληθούν ταινίες από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, αλλά και ντοκιμαντέρ από το αρχείο του καναλιού της Βουλής.

Παράλληλα, τις πρώτες ημέρες το πρόγραμμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης θα καλυφθεί με ταινίες για τις οποίες υπάρχει δικαίωμα δεύτερης προβολής.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται ο σχεδιασμός για να βγει πρόγραμμα το οποίο θα καλύψει το επόμενο δίμηνο όσο περίπου αναμένεται να διαρκέσει η μεταβατική φάση μέχρι την λειτουργία του κανονικού φορέα.

Νωρίτερα, ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, μιλώντας στο Mega, διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα περνούν κάποιες ειδήσεις με τη μορφή τίτλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο Θα υπάρξει επίσης άμεσα προκήρυξη θέσεων ώστε να προστεθούν στο πρόγραμμα και δελτία ειδήσεων.

Ο κ. Καψής δήλωσε εκ νέου ανοιχτός στο διάλογο με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, «χθες το βράδυ ήταν πολύ κοντά στο να δεχτούν τις προτάσεις της κυβέρνησης».

«Επί της ουσίας έχουμε αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα που τέθηκαν», δήλωσε και πρόσθεσε ότι έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα του.