MEDIA

Διαβάστε τους τίτλους των σημερινών εφημερίδων με ένα κλικ!

Διαβάστε τους τίτλους των σημερινών εφημερίδων με ένα κλικ!

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Λύση με 50 ευρώ το μήνα- Το τελικό σχέδιο για τα αυθαίρετα»

Η εφημερίδα γράφει ότι " τι προβλέπει ο νέος νόμος, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές Αυγούστου. Μεγάλες εκπτώσεις με ΑμεΑ, πολύτεκνους, μακροχρόνια ανέργους. Προθεσμία 18 μηνών (σε όλους) για να υπαχθούν στη ρύθμιση! Με 500 ευρώ «καθαρίζουν» τα προ του 1975».

ΕΘΝΟΣ: «Ολος ο νόμος για αυθαίρετα και πρόστιμα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέχρι το τέλος Αυγούστου το νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση θα είναι νόμος του κράτους. Κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Εντός έξι μηνών οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δηλώσουν το ακίνητο για να συμπεριληφθούν στις ρυθμίσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Κωδικός «ματωμένη θάλασσα» & Ελληνικά Υπερόπλα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω από το Αιγαίο. Ο κίνδυνος είναι πλέον πραγματικός... Θα επιχειρηθεί να εμφανιστεί η παράδοση του Αιγαίου ως απώλεια... Θα επιχειρήσουν να εμφανίσουν τους εφιάλτες ως τιμητές...».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο νέος νόμος για αυθαίρετα»

Η εφημερίδα γράφει ότι " αυξάνονται σε 102 από 48 δόσεις για την αποπληρωμή του προστίμου. Ελάχιστο όριο μηνιαίας δόσης τα 50 ευρώ, έκπτωση 20% για εφάπαξ καταβολή. Εκπτώσεις έως 80% για άνεργους, πολύτεκνους και άλλες ευπαθείς ομάδες. Διαφορετικά πρόστιμα για κτίσματα προ και μετά 1975, 1983, 2004, ανάλογα και με το ποσοστό αυθαιρεσίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ««Αρπαχτή» με τα αυθαίρετα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «νέος κύκλος νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων ανοίγει με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και θα ψηφιστεί έως τις Αρχές Αυγούστου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπράξει άλλα 4 δις. Ευρώ και γι' αυτό δίνει έξτρα κίνητρα σε όσους σπεύσουν να τα δηλώσουν εντός 6μήνου, ενώ η προθεσμία λήγει ύστερα από 18 μήνες».

ΕΣΤΙΑ: «Σταυροφορία κατά της φοροδιαφυγής»

Η εφημερίδα τονίζει ότι " προχθές ο πρωθυπουργός εκήρυξε σταυροφορία κατά της φοροδιαφυγής. Εκάλεσε τους πολίτες να ανταποκριθούν με υπευθυνότητα στην προσωρινή μείωση του ΦΠΑ (από 23% σε 13%) στον χώρο της εστιάσεως».

Η ΑΥΓΗ: «Διπλή προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πανικόβλητη η κυβέρνηση Σαμαρά επιχείρησε διπλή προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα ο φιλοξενούμενός της Σόιμπλε φερόταν με απαξιωτικό τρόπο στον Αλέξη Τσίπρα και τον Μανώλη Γλέζο, που έθεταν θέμα αποζημιώσεων και κατοχικού δανείου κατά τη συνάντησή τους με τον Κάρολο Παπούλια».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Παράθυρο για το κατοχικό δάνειο»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποζημίωση του κατοχικού δανείου άφησε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, αποκλείοντας όμως να δοθούν γερμανικές αποζημιώσεις. «Ακόμη και αν οι σημερινοί Γερμανοί δεν έχουν μνήμη, καθώς έχουν γεννηθεί σε μεταγενέστερους χρόνους, η ευθύνη εξακολουθεί να υπάρχει και πρέπει να δούμε πραγματικά τι έγινε στην Ελλάδα εκείνη την εποχή», είπε χαρακτηριστικά».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ηλθε, χρέωσε και απήλθε»

Η εφημερίδα γράφει ότι "μόνο φιλοφρονήσεις για τη σκληρή πολιτική που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση, απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος συναντήθηκε στην αστυνομοκρατούμενη Αθήνα με όλη την πολιτική ηγεσία».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Βουλή – τσίρκο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι χειρότερες μέρες των ποδοσφαιρικών γηπέδων μπορεί και να εμφανίζουν καλύτερη εικόνα από αυτήν που έρχεται από το ελληνικό Κοινοβούλιο από τους εκλεκτούς του λαού. Βουλευτές των 200 και 300 σταυρών (όπως ο κ. Κουκουτσης της Χρυσής Αυγής εκ Μεσσηνίας ορμώμενος), δίνουν τον τόνο σε συζητήσεις που θυμίζουν καβγάδες μαφιόζων».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παράθυρο Σόιμπλε για μείωση χρέους»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παράθυρο λήψης επιπρόσθετων μέτρων απομείωσης του χρέους ή και παροχής νέου προγράμματος στην Ελλάδα προς το τέλος του 2014, άφησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καλώντας να σταματήσει η συζήτηση που γίνεται τώρα για νέο «κούρεμα» του χρέους».

Ο ΛΟΓΟΣ: " ΟΧΙ Σόιμπλε σε νέο κούρεμα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει, αλλά έχουμε διανύσει τον πιο δύσκολο δρόμο, ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ενίσχυση καπιταλιστών τσάκισμα λαϊκών δικαιωμάτων».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ΚΚΕ: μόνο η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους μπορεί να αποτελέσει ελπιδοφόρο διέξοδο για το λαό».

ΤΑ ΝΕΑ: "Βόλφγκανγκ Σόιμπλε- ΝΑΙ σε νέα βοήθεια ΟΧΙ σε νέο κούρεμα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περιμένει τις ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πρόθεση της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα και το 2014, εάν η ελληνική πλευρά συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Παρατάξεις σε θέσεις... κάλπης»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επίσκεψη-στήριξηη- Αισιόδοξος ο Γερμανός υπουργός για την ελληνική οικονομία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έτοιμοι να στηρίξουμε και μετά το 2014, εάν πετύχετε πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς δημοσιονομική εξυγίανση. Δηλώσεις- αίνιγμα για το κατοχικό δάνειο».

ΚΕΡΔΟΣ: "Μηνύματα, δώρα και υποσχέσεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι δέκα ώρες του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα. Τι είπε και τι άφησε να εννοηθεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μην πολυμιλάτε για νέο κούρεμα, δεν είναι προς όφελός σας!».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κέρδη σε τέσσερις τομείς άφησε η επίσκεψη Σόιμπλε»

Η εφημερίδα τονίζει ότι " κέρδη σε τέσσερις τομείς άφησε η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα, ο οποίος κρατώντας ισορροπίες κατάφερε να μη δυσαρεστήσει την ελληνική κυβέρνηση, αλλά ούτε και τους ψηφοφόρους του».