MEDIA

Paris Match: Μύκονος - Το νησί που... έπνιξε την κρίση

Paris Match: Μύκονος - Το νησί που... έπνιξε την κρίση

Το γνωστό γαλλικό περιοδικό Paris Match δημοσίευσε ένα αφιέρωμα για το νησί των ανέμων

Το Paris Match τις ονειρικές παραλίες της Μυκόνου, εκεί ''όπου το πάρτι δεν σταματά ποτέ'', όπως αναφέρει. Εκεί που όλοι περνούν καλά και δεν βλέπουν ειδήσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Mykonos.-L-ile-ou-la-crise-se-noie article landscape pm v8

«Μακριά από την λιτότητα, η γιορτή συνεχίζεται στη Μύκονο», σημειώνει το γαλλικό περιοδικό, που αναφέρεται τόσο στο παρόν, όσο και στο παρελθόν, στο 1950 όταν ο Ωνάσης την έκανε γνωστή στα πέρατα της γής. Όταν το συρτάκι δεν ήταν ακόμα ένας γραφικός χορός. Και έρχεται στο σήμερα με χαρακτηριστικές εικόνες.

Το Paris Match επισκέπτεται και το διάσημο εστιατόριο Nammos.

«Στους μεγάλους του πίνακες αναγράφονται τα πιάτα της ημέρας: απλά αλλά εκλεπτυσμένα, όπως ψητά ψάρια, χταπόδι, φρέσκα φέτα και σφηνάκια ούζο. Λίγα μέτρα μακριά από εμάς τρεις παπαράτσι φωτογραφίζουν την σέξι Κολομβιανή ηθοποιό Sofia Vergara», γράφει το περιοδικό.

Τι κι αν η Ελλάδα ασφυκτιά από την κρίση, συνεχίζει το Paris Match, κάποιοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν και 3.000 ευρώ για λίγες ώρες στο παραδεισένιο αυτό νησί των Κυκλάδων.

Mykonos inside full content pm v8

Ο αρθρογράφος εκφράζει την έκπληξή του για το πως η κρίση δεν έχει αγγίξει την Μύκονο. Μια ξαπλώστρα στην παραλία, γράφει εξακολουθεί να έχει 3.000 ευρώ αν είναι πάνω στο κύμα.

Παρομοιάζει την Μύκονο με ένα ξέγνοιαστο κορίτσι που δεν το αγγίζει η κρίση και την συγκρίνει με το Σεν Τροπέ και την Ιμπίθα. «Μυστηριώδες, ρομαντικό, είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, μετά το Σεν Τροπέ και την Ίμπιζα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Περίπου τρεις ώρες από το Παρίσι, η Μύκονος είναι ένα πεδίο μαγνητικό και όλοι όσοι την επισκέπτονται, γράφει το Paris Match, νιώθουν τη μοναδική ενέργειά της.

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο υπερφυσικό που εξηγεί την ακόρεστη σεξουαλική όρεξή τους. Και γιατί όχι; Η Μύκονος είναι ένας γιγάντιος βράχος, γυμνός, κατά τόπους γεμάτος από κοπάδια προβάτων, από ελαιώνες, χωράφια με σιτάρι, αμπέλια και συκιές. Όπως στο St Barts, είκοσι τέσσερις παραλίες υπάρχουν κατά μήκος των απόκρημνων ακτών της τα δρομάκια της είναι γεμάτα από σκούτερ και γύρω από όλα αυτά, βρίσκονται διάσπαρτα χίλια μικροσκοπικά λευκά εκκλησάκια», προσθέτει.

Και φυσικά το περιοδικό αναφέρεται στους διάσημους επισκέπτες του νησιού που εδώ και δεκαετίες απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο νησί, όπως ο Bill Clinton, ο Jean Paul Gaultier, ο Valentino, ο Armani, ο Steven Spielberg, ο Russell Crowe, η Madonna, ο Johnny Depp, η Naomi Campbell και προσθέτει ότι στη Μύκονο άνοιξε το πρώτο γκέι μπαρ της Ευρώπης από τον Ιταλό Piero Aversa, το διάσημο Piero's Bar, όπου μέχρι σήμερα «τιμάται» από χιλιάδες μέλη της διεθνούς γκέι κοινότητας.

Mykonos-Chora inside full content pm v8

Τι είναι όμως αυτό που σαγηνεύει τους ζάμπλουτους της γης;

Όπως εξηγεί ο αρθρογράφος, οι εκατομμυριούχοι γοητεύονται από τα στενά γραφικά σοκάκια, τα πάλευκα σπίτια, τα γάργαρα νερά, τους ανεμόμυλους και την μικρή Βενετία.

Όσον αφορά στην τουριστική κίνηση του νησιού, το περιοδικό γράφει ότι περίπου 200 αεροσκάφη καταγράφηκαν τον Ιούνιο, τα διπλάσια τον Ιούλιο και αναμένεται να τετραπλασιαστούν τον Αύγουστο.

Ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι κάτι άλλαξε στη Μύκονο και αυτό ήταν η εθνικότητα των τουριστών της Μυκόνου καθώς, σύμφωνα με το Paris Match, Αφγανοί, Ρώσοι, Πακιστανοί, Τούρκοι, Λιβανέζοι, Βραζιλιάνοι επισκέπτονται το καλοκαίρι το νησί.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκική «επέλαση» στη Μύκονο

Θύμα τροχαίου ο «Πέτρος» της Μυκόνου

Λάκης Γαβαλάς: Τέλος η Μύκονος για μένα - Δώρο για μένα ένα παιδί