MEDIA

Το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη έκανε τον γύρο του κόσμου

Το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη έκανε τον γύρο του κόσμου

Η είδηση ότι η Σαντορίνη, ένας από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο έμεινε δίχως ρεύμα έκανε το γύρο του κόσμου

Μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12:00 στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ η πυρκαγιά σβήστηκε γρήγορα, ενώ άμεσες ήταν και οι προσπάθειες για τη σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Μάλιστα από ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας εξέφρασε με ανακοίνωσή του τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών.

Καθώς όμως η Σαντορίνη είναι γεμάτη από τουρίστες αυτήν την εποχή, η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, φτάνοντας ακόμα και στην Σιγκαπούρη!

Τα διεθνή μέσα, από την Βρετανία μέχρι και τις ΗΠΑ σχολίασαν την είδηση ότι το πανέμορφο νησί έμεινε δίχως ρεύμα και ότι οι επισκέπτες ίσως αναγκαστούν απόψε να... δειπνήσουν υπό το φώς των κεριών, όπως γράφει η Guardian χαρακτηριστικά.

guardian

«Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί από την φωτιά», αναφέρει το κείμενο που περιγράφει την Σαντορίνη ως έναν βασικό τουριστικό προορισμό που προσελκύει 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες και είναι γνωστή για την θέα και το ηλιοβασίλεμα.

Τόσο το Rainews στην Ιταλία, όσο και το Foxnews στις ΗΠΑ φιλοξένησαν στις ηλεκτρονικές σελίδες τους την είδηση κάνοντας λόγο για την ταλαιπωρία των επισκεπτών του νησιού, που διανύει την πιο έντονη τουριστική περίοδό του, ωστόσο υπογράμμισαν το ότι η ΔΕΗ πρόκειται να αποστείλει άμεσα γεννήτριες ώστε να ενισχυθεί το σύστημα ηλεκτροδότησης.

rai

Στη Γαλλία το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μετέφερε δηλώσεις του δημάρχου Σαντορίνης, σημειώνοντας ότι δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα στην κίνηση του αεροδρομίου.

fance 24

Ο σταθμός παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ τέθηκε σε μερική λειτουργία τέθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ και έτσι άρχισε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης με εκ περιτροπής παροχή ενέργειας στο νησί.

Διαβάστε επίσης:

Άμεση αποστολή γεννητριών στην Σαντορίνη από την ΔΕΗ

Φωτιά σε μονάδα της ΔΕΗ στη Σαντορίνη - Χωρίς ρεύμα το νησί

CNN: Το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη στα 12 καλύτερα του κόσμου