MEDIA

Η επικαιρότητα «Action Day» με τη σκοπιά του Newsbomb.gr (VIDEO)

Η επικαιρότητα «Action Day» με τη σκοπιά του Newsbomb.gr (VIDEO)

Καλεσμένος των Βαγγέλη Γιακουμή και Γεωργίας Σαδανά ο Χάρης Λαζαρόπουλος

Την τιμητική του είχε το «Newsbomb.gr» για μια φορά ακόμα στην εκπομπή “ActionDay” του καναλιού «Action 24». Ο δημοσιογράφος Χάρης Λαζαρόπουλος σχολίασε μαζί τους Βαγγέλη Γιακουμή, Γεωργία Σαδανά και Ρενάτο Λέκκα την επικαιρότητα με βάση τα πρωτοσέλιδα της δημοφιλέστερης ελληνικής ιστοσελίδας, του «Newsbomb.gr».

Η ραγδαία αύξηση στον αριθμό των αυτοκτονιών κατά 43% το 2011 συγκριτικά με το 2007 ήταν το πρώτο θέμα που σχολιάστηκε κατά τη συζήτηση. Ο Χάρης Λαζαρόπουλος επισήμανε πως αυτή είναι η πιο κραυγαλέα ένδειξη της απόγνωσης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία με πρόσχημα την κρίση. Για το λόγο αυτό μάλιστα, ο δημοσιογράφος του “Newsbomb.gr” επικαλέστηκε τη συνέντευξη που έδωσε χθες το πρωί ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος εξήγησε πώς θα ξανανοίξει το Ασφαλιστικό, ποιοι δικαιούνται σύνταξη στα 50 και τι θα γίνει τελικά με το επίδομα θέρμανσης.

«Κακώς είχαμε την αίσθηση ότι όλη η Ευρώπη μας χάριζε τόσα χρόνια. Μας δάνειζε διότι θα τα πάρει τις μετρητοίς και πολλαπλάσια. Όταν η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε το σαββατοκύριακο ότι το χρέος του ΑΕΠ πρέπει να διαμορφωθεί στο 110% ως το 2022, σημαίνει ότι ο BDI -ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων που πιέζει την κ. Μέρκελ να πιέζει τον κ. Σαμαρά- θέλει ευρωπαϊκό (άρα γερμανικό) έλεγχο της εθνικής οικονομίας. Μιλάμε για συνθήκες γερμανικής ηγεμονίας στην ελληνική οικονομία κι αν αυτό δεν το καταλαβαίνουμε, όσο καλά κι αν πηγαίνει η οικονομία, τόσο θα στενάζει ο λαός», σχολίασε ο κ. Λαζαρόπουλος.

Όταν μάλιστα ο κ. Βαγγέλης Γιακουμής ρώτησε τι μέλει γενέσθαι, ο δημοσιογράφος του “Newsbomb.gr” αποκρίθηκε ότι αυτό είναι ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουν οι πολιτικοί κι όχι να ασχολούνται με παραπολιτικής υφής θέματα όπως το επώνυμο πουκάμισο που φόρεσε στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας. «Ούτε να κάνουμε πλάκες στα πλακόστρωτα της Θεσσαλονίκης και να θυμόμαστε πώς ο Ανδρέας πήγε να καταστήσει την εξουσία το ’80. Το θέμα είναι να δοθεί πολιτική και σοβαρή λύση που θα προέλθει από το λαό. Ο πολιτικός πρέπει να βγει στο πεζοδρόμιο, στη στάση του λεωφορείου, στον καφενέ, στα κοινωνικά δίκτυα και να συζητήσει με τον κόσμο τι θέλει και πώς μπορεί να συμμετάσχει στο σχέδιο υπέρβασης της κρίσης. Δεν είναι οι πολίτες μαθητές για να έρχονται η τρόικα και κάποιοι υπουργοί να τους κουνούν το δάχτυλο», είπε.

Διαβάστε ακόμα:

Το Newsbomb.gr είχε την τιμητική του στην «Action Day»

To newsbomb.gr στο «Action 24»

Αυτοί πιέζουν την κ. Μέρκελ να πιέζει τον κ. Σαμαρά…

Σταυροφορία άλωσης του ΤΑΙΠΕΔ από Μέρκελ και Σόιμπλε