MEDIA

Απεργία εκπαιδευτικών και Βιοχάλκο στα πρωτοσέλιδα

Απεργία εκπαιδευτικών και Βιοχάλκο στα πρωτοσέλιδα

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ακίνητα. Ποιοι θα πληρώσουν πιο πολλά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα βάρη στη μεσαία τάξη φέρνει από το 2014 ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που οριστικοποιεί η κυβέρνηση. Το νέο χαράτσι (ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττει η ΔΕΗ) θα αυξήσει σημαντικά τις επιβαρύνσεις για όσους φορολογουμένους κατέχουν μικρής και μεσαίας αξίας μονοκατοικίες και οικόπεδα σε περιοχές εντός σχεδίου, εκτάσεις γης σε περιοχές εκτός σχεδίου, κατοικίες και λοιπά κτίσματα που είναι κενά και δεν ηλεκτροδοτούνται".

ΕΘΝΟΣ: "Αναβάθμιση στις Εφορίες με 1.300 προσλήψεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενισχύεται το στελεχικό δυναμικό των Εφοριών. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η αποτελεσματική λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Προχωρεί σε προσλήψεις, στην εκπαίδευση του υπάρχοντος προσωπικού και σε μετακινήσεις υπαλλήλων σε υπηρεσίες άμεσης προτεραιότητας. Η ένταξη του νέου προσωπικού θα πραγματοποιηθεί με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Φονικός σεισμός 9 Ρίχτερ!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρόβλεψη σοκ για την Ελλάδα από τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde: Φονικός σεισμός 9 Ρίχτερ! Προβληματίζουν και ανησυχούν τους σεισμολόγους οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ημερών. Ταρακουνήθηκε, χθες, η Αθήνα από 4,8 Ρίχτερ. Ο χάρτης που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα, στον οποίο σημειώνονται με βαθύ κόκκινο για σεισμικό κίνδυνο η Ιταλία, η Ελλάδα και η Τουρκία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πού θα γίνουν 4.179 προσλήψεις έως το τέλος του 1013".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με 645 μονίμους και 3.534 εποχικούς θα ενισχυθεί το Δημόσιο μέχρι τέλος του χρόνου. Οι προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν αφορούν 1.000 εποχικούς στους παιδικούς σταθμούς, 820 εποχικούς στα ΕΛΤΑ, 120 εποχικούς στην ΕΥΔΑΠ, 15 μονίμους στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, 869 εποχικούς σε ωδεία και ΝΠΔΔ δήμων, 100 μονίμους στην ΕΣΔΔ, 169 μονίμους στη Σχολή Δικαστών καθώς και 10 μονίμους στο υπ. Δημόσιας Τάξης, 300 μονίμους στο υπ. Οικονομικών, 125 εποχικούς στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και 600 εποχικούς στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τα βρόντηξε και η Βιοχάλκο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκτός τόπου και χρόνου το success story της κυβέρνησης, που βλέπει ανάκαμψη και προσδοκά επενδύσεις, σε μια χώρα που οι ίδιες οι μεγαλύτερες βιομηχανίες σε όλους τους κλάδους αποχωρούν η μία μετά την άλλη, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ο κατάλογος των επιχειρήσεων που μεταφέρουν την έδρα τους ή την παραγωγή σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γεμίζει επικίνδυνα, αφού το δρόμο της Coca-Cola, της ΦΑΓΕ και των άλλων ακολουθεί ο μεγαλύτερος όμιλος στο χώρο της μεταλλουργίας, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ".

ΕΣΤΙΑ: "Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το θράσος του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως δεν έχει όρια. Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας με τρόπο που δεν συνάδει προς το θεσμικό του αξίωμα, καταφέρεται με απαξιωτικό τρόπο κατά του Πρωθυπουργού της χώρας. Στην συνέντευξη Τύπου της Θεσσαλονίκης δεν εδίστασε να αποκαλέση τον κ. Σαμαρά «επισκέπτη τράνζιτ», διότι δεν παρέμεινε επί τριήμερο στην Συμπρωτεύουσα για να δημαγωγήση όπως ο ίδιος".

Η ΑΥΓΗ: "Απεργία - μάθημα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "90% η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία. Συλλαλητήρια - σταθμός στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Πανικόβλητη η κυβέρνηση, σπερμολογεί για «υποκινητές» και «επενδύει» στην οικονομική ασφυξία των εκπαιδευτικών. Συνεχίζεται η απεργία στα ασφαλιστικά ταμεία, τριήμερη από σήμερα στα νοσοκομεία, Τετάρτη και Πέμπτη απεργία σε όλο το Δημόσιο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Είναι πολλοί! Ήταν μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μάθημα αντίστασης παρέδωσαν οι εκπαιδευτικοί χθες, πρώτη μέρα της απεργίας τους, με ποσοστό συμμετοχής κατά μέσο όρο 90% πανελλαδικά. Πολλά σχολεία δεν λειτούργησαν, λόγω καθολικής συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία και των μαθητικών καταλήψεων που έγιναν για συμπαράσταση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μετά τις απεργίες, καταλήψεις".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ταυτόχρονα με την απεργία των καθηγητών της μέσης εκπαίδευσης, που ξεκίνησε χθες με υψηλά ποσοστά συμμετοχής, άρχισαν και οι πρώτες καταλήψεις σε λύκεια και γυμνάσια. Σε δέκα σχολεία της Δυτικής Αττικής και της Αργολίδας μαθητές ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε κατάληψη, ενώ ανάλογες κινήσεις σημειώνονται σε πανεπιστημιακές σχολές".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Δεν πάει άλλο. Εκπαιδευτικοί σε απεργίες - Μαθητές σε καταλήψεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ευθέως αντικρουόμενες εκτιμήσεις για τα ποσοστά συμμετοχής στη χθεσινή απεργία των εκπαιδευτικών ήλθαν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης και ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να υψωθεί αγωνιστικό τείχος εκπαιδευτικών - γονιών - μαθητών".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής ξεκίνησε χτες η απεργία των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συνεχίζεται. Μαζικά ήταν και τα απεργιακά συλλαλητήρια. Η κυβερνητική πολιτική για το νέο πιο άδικο σχολείο και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων, που πάει χέρι χέρι με τον κυβερνητικό αυταρχισμό, πρέπει να προσκρούσει σε ένα αγωνιστικό τείχος εκπαιδευτικών - γονιών - μαθητών".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο Καμμένος «εμπρηστής»".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πολιτική θύελλα αλλά και εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η πρωτοφανής για πολιτικό αρχηγό κίνηση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος -στο περιθώριο της ομιλίας του στη ΔΕΘ- προέτρεψε εκείνους που αντιδρούν στην επένδυση του χρυσού στη Χαλκιδική να λιντσάρουν τον δήμαρχο Χρήστο Πάχτα!".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φεύγει η Βιοχάλκο από το Χρηματιστήριο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν η χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης της «Βιοχάλκο» ότι μεταφέρει την έδρα της από την Ελλάδα στο Βέλγιο και αποχωρεί από το Χρηματιστήριο. Είχε προηγηθεί στις 6 Φεβρουαρίου ανακοίνωση της εισηγμένης με την οποία αναφερόταν ότι «στο πλαίσιο εξασφάλισης χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων των θυγατρικών της εταιρειών, διερευνά προτάσεις συμβούλων προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων»".

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανάπτυξη εκτός Ελλάδος θα αναζητήσει η Βιοχάλκο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την εμπιστοσύνη που στην ελληνική αγορά και την εγχώρια κεφαλαιαγορά έδειξε να αίρει χθες ο μεγαλύτερος ελληνικός βιομηχανικός όμιλος, η Βιοχάλκο, μεταφέροντας την έδρα του εκτός Ελλάδος και μεθοδεύοντας την απομάκρυνσή του από το ελληνικό χρηματιστήριο".