MEDIA

Αντιδράσεις για την ιστοσελίδα της Δημόσιας Τηλεόρασης

Αντιδράσεις για την ιστοσελίδα της Δημόσιας Τηλεόρασης

Μπορεί η Δημόσια Τηλεόραση να αντικατέστησε την ΕΡΤ και με πολλές δυσκολίες να βγάζει πρόγραμμα, ωστόσο τα προβλήματα δεν παύουν να παραμένουν.

Η παλιά ιστοσελίδα της ΕΡΤ συνεχίζει να βρίσκεται υπό τη διαχείριση των απολυμένων που παραμένουν στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής, ενώ το nerit.gr έχει αγοραστεί από διαμαρτυρόμενους στο κλείσιμο της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Έστω και τρεις σχεδόν μήνες μετά, ο νέος φορέας που δημιουργήθηκε και προσπαθεί να πάρει τη θέση της "παλαιάς" ΕΡΤ, κάνει τα πρώτα του βήματα με έναν αμήχανο τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό και με την ανάγκη για ύπαρξη ιστοσελίδας να είναι επιτακτική, δημιουργήθηκε η νέα ιστοσελίδα. Βρίσκεται στη διεύθυνση www.hprt.gr, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις καθώς πολλοί δε θεωρούν κατανοητό το νέο domain name. Όπως εξήγησαν κύκλοι του Υφυπουργού υπεύθυνου για το στήσιμο της νέας ραδιοτηλεόρασης, τα γράμματα αυτά είναι το λατινικό ακρωνύμιο του τίτλου Hellenic Public Radio & Television.

Σε ότι αφορά πάντως το περιεχόμενο της, ουσιαστικά είναι ανάλογο με την εικόνα που εμφανίζει η Δημόσια Τηλεόραση επί της οθόνης. Πρόχειρος σχεδιασμός, βασικές κατηγορίες ειδήσεων και πρόσβαση στο χρήστη σε ελάχιστα πράγματα. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, αυτή να είναι η προσωρινή του εκδοχή. Φυσικά, ουδείς λόγος για ενημέρωση σε άλλες γλώσσες, πλην της ελληνικής...