MEDIA

Δημοψήφισμα newsbomb.gr: Η Μέρκελ θα «σφίξει» κι άλλο τη θηλιά

Δημοψήφισμα newsbomb.gr: Η Μέρκελ θα «σφίξει» κι άλλο τη θηλιά

Το μήνυμα είναι ίδιο και ακούγεται από σχεδόν όλα τα επίσημα γερμανικά χείλη, είτε πρόκειται για τη Γερμανίδα καγκελάριο είτε για τον αξιωματούχο της ΕΚΤ Γιεργκ Άσμουσεν: θα πρέπει να γίνουν περισσότερα στην Ελλάδα, στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.

Στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης του Βερολίνου και της τρόικας, «μεταρρυθμίσεις» σημαίνουν συνέχιση ή και ένταση της πολιτικής λιτότητας, απολύσεις, διαθεσιμότητα, ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας.

Χιλιάδες αναγνώστες του newsbomb.gr πήραν μέρος στο μεγάλο δημοψήφισμα και ερμήνευσαν τη δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα, μετά την εκλογική της νίκη, ως υπόσχεση νέας «θηλιάς» στο λαιμό των Ελλήνων.

Περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες πολίτες απάντησαν στο ερώτημα: «Δεν βλέπω λόγο να αλλάξουμε την ευρωπαϊκή μας πολιτική», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ, μία ημέρα μετά τον εκλογικό της θρίαμβο. Πώς πιστεύετε ότι θα επηρεάσει την Ελλάδα η επανεκλογή της Μέρκελ με βάση και αυτή τη δήλωση;

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων, σε ποσοστό 72,32% πιστεύει ότι θα «σφίξει» κι άλλο η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων, αφού τώρα η Γερμανίδα καγκελάριος είναι πιο ισχυρή.

Ένα επίσης, σημαντικό κομμάτι, σε ποσοστό 22,77% θεωρεί ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει την ίδια πολιτική.

Τέλος, ένα 4,9% πιστεύει ότι η Γερμανία θα χαλαρώσει την «κηδεμονία» της, δεδομένου ότι η Ελλάδα, σύμφωνα με τους δανειστές, παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης.