Το συνταξιοδοτικό στα πρωτοσέλιδα

Το συνταξιοδοτικό στα πρωτοσέλιδα

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σκοτεινό ποτάμι. Κλίμα πολέμου".

Η εφημερίδα γράφει "το κλίμα πολέμου που ξεκίνησε με φραστικές... εχθροπραξίες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και τρόικας εν όψει της επιστροφής των εκπροσώπων της, όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», κλιμακώνεται με διαρροές και δηλώσεις από το Μάξιμου".

ΕΘΝΟΣ: "Έκπτωση φόρου με αποδείξεις νέου τύπου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων θα ισχύει με την είσοδο του νέου έτους. Οι συναλλασσόμενοι με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες θα εξασφαλίζουν μείωση φόρου μέχρι και 40%. Αντιμέτωποι με το μέτρο βρίσκονται κυρίως γιατροί, νοσηλευτές, δικηγόροι. Η πάταξη της φοροδιαφυγής θα σημάνει για το Δημόσιο επιπλέον εισπράξεις τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πατήρ Ιωάννης Λαίδης: Θα πάρουμε την πόλη όταν γονατίσει η Αμερική!".

Η εφημερίδα γράφει "τι προφήτευσε η σεβάσμια μορφή της Ορθοδοξίας για όσα συμβαίνουν (!) στις μέρες μας. Με τις ΗΠΑ να καταρρέουν οικονομικά τα όσα προέβλεψε ο Παπα-Γιάννης αποκτούν τεράστια σημασία. Όσο για την Κωνσταντινούπολη έλεγε: «Υπερδύναμη θα είναι η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα»!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συντάξεις "ανάσα" για 55άρηδες ανέργους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το υπ. Εργασίας προωθεί ρύθμιση με την οποία στις προϋποθέσεις των 100 ημερών ανά έτος για μειωμένη σύνταξη θα υπολογίζονται και οι ημέρες επιδοτούμενης ασθένειας των ανέργων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "2 ως 7 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πάνω από 100.000 ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ έχουν δύο μήνες προθεσμία να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό προβλέπουν οι διατάξεις περί αναγνώρισης προϋπηρεσίας για το 2010, για να αποφύγουν την αύξηση του ορίου ηλικίας και να συνταξιοδοτηθούν ταχύτερα από δύο μέχρι και επτά χρόνια".

ΕΣΤΙΑ: "Κράτος-τεμπέλης σε πλήρη αδράνεια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο μεγαλύτερος τεμπέλης στην χώρα μας είναι το κράτος. Λειτουργεί με απηρχαιωμένες διαδικασίες που έχουν προ πολλού παύσει να υπηρετούν τον σκοπό για τον οποίο υπάρχουν. Και παρά το γεγονός ότι οι διαδικασίες αυτές ταλαιπωρούν αφάνταστα και χωρίς λόγο τους πολίτες, κανένας δεν φροντίζει να τις εκσυγχρονίση ή να τις καταργήση, όπου είναι τελείως άχρηστες. Η αιτία είναι η αδράνεια του δημοσίου και η τεμπελιά των φορέων του σε όλα τα επίπεδα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Πιο νωρίς στη σύνταξη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ακόμη και σήμερα υπάρχουν διατάξεις στο Ασφαλιστικό που οδηγούν σε ταχύτερη μετάβαση στη συνταξιοδότηση ακόμη και από την ηλικία των 50 ετών. Ποιες είναι οι διατάξεις, τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν για συνταξιοδότηση μητέρες με ανήλικα. Πόσα και ποια είναι τα πλασματικά χρόνια που μπορούν να εξαγοράσουν όλοι οι ασφαλισμένοι, ώστε να συμπληρώσουν τον χρόνο που απαιτείται για να βγουν στη σύνταξη".

NEWSBOMB: Κινητά τηλέφωνα φουσκώνουν με «μηνύματα κοριούς» τους λογαριασμούς εν' αγνοία μας

Πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες για τους αριθμούς 901ΧΧΧΧ με παράνομες χρεώσεις – Η αποκάλυψη γνωστής ηθοποιού.

ΤΑ ΝΕΑ: "Πόσα ακόμη τέτοια βλέμματα;"

Η εφημερίδα σημειώνει "η κορυφή του παγόβουνου στη δράση κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται παιδιά, τα οποία είτε έχουν αρπάξει από τους γονείς τους είτε τα έχουν αγοράσει, φαίνεται πως είναι η υπόθεση της Μαρίας από τα Φάρσαλα. Η περίπτωση του κοριτσιού που εντοπίσθηκε σε καταυλισμό Ρομά, η ταυτότητα του οποίου παραμένει ακόμη μυστήριο, έφερε στο φως τις δυσλειτουργίες και τις αρρυθμίες του Δημοσίου".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Όποιος δεν θέλει ας αποχωρήσει..."

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οκτώ δισ. επιπλέον μέτρα από τα «λάθη» της τρόικας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ σε μέτρα, πέραν των αρχικών εκτιμήσεων, έχουν στοιχίσει έως τώρα οι λάθος εκτιμήσεις της τρόικας σε ό,τι αφορά τις ανάγκες προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας".