MEDIA

Σταματά η δορυφορική μετάδοση της ΕΡΤ

Σταματά η δορυφορική μετάδοση της ΕΡΤ

«Από σήμερα, στις 6 το απόγευμα, η φωνή και η εικόνα της ΕΡΤ θα πάψει να μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας» τονίζουν, σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καθώς σταματά να λειτουργεί και ο δεύτερος δορυφόρος Astra που χρησιμοποιούσαν για τη μετάδοση του προγράμματος, για πάνω από τέσσερις μήνες.


«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην τα καταφέρουν. Κρατήστε τα ραδιόφωνά σας συντονισμένα στη συχνότητα των μεσαίων. Επικοινωνήστε με τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ που βρίσκονται στην περιοχή σας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Εξάλλου, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν τους πολίτες να συντονιστούν με όποιον ιστότοπο προσφέρει το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα διαδικτυακά.

Επιπλέον, εκφράζουν την ανησυχία τους για πιθανή επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής αλλά και όλων των άλλων εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα. «Το τριήμερο που έρχεται είναι μια επικίνδυνη ζώνη» είπαν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ εκπρόσωποι των εργαζομένων και μέσω της ανακοίνωσης ζητούν από τους πολίτες να συμβάλλουν στην περιφρούρηση, στην πληροφόρηση και στην ενημέρωση.