MEDIA

ΕΡΤ: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την επιχείρηση της αστυνομίας

ΕΡΤ: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την επιχείρηση της αστυνομίας

Μέσα ενημέρωσης από ολόκληρο τον κόσμο μεταδίδουν την είδηση της επέμβασης των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο.

Οι σημερινοί τίτλοι, σε σχέση με τους τίτλους του Ιουνίου - όταν ανακοινώθηκε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- είναι σαφώς πιο ήπιοι ως προς το κλίμα που επικρατεί.

"Τα ελληνικά ΜΑΤ κάνουν έφοδο στο κτίριο της πρώην δημόσιας τηλεόρασης και εκκενώνουν τους διαδηλωτές" είναι ο τίτλος του Reuters. To πρακτορείο υπογραμμίζει τη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία για να απομακρυνθούν διαδηλωτές.

Στο επίκεντρο είναι και η σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π. Καλφαγιάννη καθώς και του εκπροσώπου των εργαζομένων Ν. Τσιμπίδα.

"Η αστυνομία εκκενώνει τον υπό κατάληψη σταθμό της ΕΡΤ" είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα του Al Jazeera. Το αραβόφωνο δίκτυο αναφέρει ότι παρά την επιχείρηση, ο νέος κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, ΝΕΡΙΤ, δεν αναμένεται να λειτουργήσει το 2014.

Την είδηση ότι τα ΜΑΤ περικύκλωσαν την ΕΡΤ μετέδωσε και η Global Post ενώ η Herald αναφέρει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν να μπλοκάρουν την είσοδο στο κτίριο.

Για "εκκένωση του κατειλημμένου κτιρίου" στη Μεσογείων κάνει λόγο η γαλλική Le Monde.

Το γύρο του διαδικτύου πάντως με μηνύματα κυρίως καταγγελτικά κάνει η είδηση μέσω των social media και ειδικά του Twitter.