ΕΣΠΗΤ: Καταγγέλλει απολύσεις σε Τηλέραμα και Τηλεθεατή

Newsroom Newsroom

ΕΣΠΗΤ: Καταγγέλλει απολύσεις σε Τηλέραμα και Τηλεθεατή

Με αφορμή τις απολύσεις στον Ομιλο Αττικών Εκδόσεων η ΕΣΠΗΤ και συγκεκριμένα στα τηλεοπτικά περιοδικά "Τηλεθεατής" και "Τηλέραμα" έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Τα τελευταία χρόνια οι αντοχές των εργαζομένων και στο χώρο του Τύπου δοκιμάζονται σκληρά με συνεχείς μειώσεις αποδοχών, μονομερή εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας, εντατικοποίηση της εργασίας και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και πολλές μαζικές, αδικαιολόγητες και καταχρηστικές απολύσεις.

Τελευταίο «κατόρθωμα» της προκλητικής εργοδοτικής αυθαιρεσίας, το οποίο λαμβάνει ανησυχητικά αυξανόμενη έκταση αποτελεί η πρακτική απόλυσης συναδέλφων με πολύχρονη προϋπηρεσία χρησιμοποιώντας το μνημονιακό «χαρτί» της έγγραφης προειδοποίησης-προμήνυσης προκειμένου η εργοδοσία να υποχρεούται στην καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης μειωμένης κατά 50% στους απολυμένους συναδέλφους μας.

Η ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει και διαμαρτύρεται έντονα για τη νέα αυτή εργοδοτική πρακτική, τελευταίο κρούσμα της οποίας σημειώθηκε στις εκδοτικές επιχειρήσεις του ομίλου ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, όπου τρεις συνάδελφοι με πολύχρονη προϋπηρεσία απολύθηκαν από τα περιοδικά ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ & ΤΗΛΕΡΑΜΑ με ψαλιδισμένη αποζημίωση «ελέω» προειδοποίησης απόλυσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ μαζί με όλες τις Ενώσεις του Τύπου καταγγέλλει και διαμαρτύρεται με τον πιο έντονο τρόπο για το ραγδαία αυξανόμενο αυτό φαινόμενο στις επιχειρήσεις του Τύπου που υπό τον μανδύα του αυταρχικού μνημονιακού αντεργατικού πλαισίου καταστρατηγούν και παραβιάζουν κατάφωρα κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος και καλεί τους συναδέλφους: να αντισταθούν συλλογικά και αγωνιστικά στη νέα αυτή εκβιαστική και

αντεργατική πρακτική της εργοδοσίας. να μην υπογράψουν καμιά σύμβαση ή έγγραφο προειδοποίησης-προμήνυσης που παραβιάζει τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα και να μην υποχωρούν μπροστά στις εργοδοτικές απειλές. να ενημερώνουν άμεσα την ΕΣΠΗΤ για οποιοδήποτε παρόμοιο κρούσμα στο χώρο εργασίας τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ διαμηνύει για άλλη μια φορά και προς κάθε κατεύθυνση ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και με κάθε νόμιμο

τρόπο θα υπερασπιστεί τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα."

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved