Δημοσίευμα του Newsweek προκάλεσε αντιδράσεις στη Γαλλία

Newsroom Newsroom

Δημοσίευμα του Newsweek προκάλεσε αντιδράσεις στη Γαλλία

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί επέκρινε σήμερα ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό περιοδικό Newsweek με τίτλο «Η πτώση της Γαλλίας» και το οποίο έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στο διαδίκτυο, με τον υπουργό να το σημειώνει ότι βρίθει «αμέτρητων λαθών».

Από την πλευρά του ο γάλλος ιδιοκτήτης του διαδικτυακού περιοδικού, ο Ετιέν Ιζά, σημείωσε: «Δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο για το άρθρο, η διεύθυνση δεν επεμβαίνει στο συντακτικό κομμάτι, όμως προκαλεί μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη Γαλλία».

Το άρθρο του Newsweek, το οποίο έγραψε μια αμερικανή δημοσιογράφος που ζει στο Παρίσι, η Τζανίν ντι Τζιοβάνι, και δημοσιεύθηκε στις 3 Ιανουαρίου, έχει προκαλέσει πολλές επικρίσεις στο διαδίκτυο.

Μεταξύ άλλων, η ντι Τζιοβάνι αναφέρει στο άρθρο της ότι μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Φρανσουά Ολάντ το 2012 «η ανώτατη φορολογική κλίμακα είναι το 75%», ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι φόροι εισοδήματος και οι εργοδοτικές εισφορές, γεγονός που έχει ωθήσει τους Γάλλους να μεταναστεύσουν μαζικά από τη χώρα.

Η συντάκτρια του άρθρου, που αυτοχαρακτηρίζεται στον ιστότοπό της (janindigiovanni.com) ως μία από «τις πιο αξιοσέβαστες και πεπειραμένες δημοσιογράφους της Ευρώπης», επισημαίνει στο άρθρο της ότι «το πρόβλημα με τα Γαλλικά είναι ότι δεν έχουν αντίστοιχη λέξη για τον “επιχειρηματία” (entrepreneur)».

Παράλληλα υπογραμμίζει το «αστρονομικό» κόστος ζωής στο Παρίσι, όπου, όπως λέει, μισό λίτρο γάλα «κοστίζει 3 ευρώ», και αναφέρεται στην αύξηση της ανεργίας η οποία επισήμως αγγίζει 3 εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά «ανεπίσημα αγγίζει τα 5 εκατομμύρια».

Η ντι Τζιοβάνι καταγγέλλει ότι για πολλά από αυτά ευθύνεται το υπερπροστατευτικό κράτος, το οποίο διαθέτει μεταξύ άλλων, δωρεάν παιδικούς σταθμούς σε κάθε γειτονιά, δωρεάν πάνες, αλλά και δωρεάν μαθήματα γυμναστικής στις νέες μητέρες δύο φορές την εβδομάδα ώστε να επανέλθει η φόρμα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved