MEDIA

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα με ένα κλικ

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα με ένα κλικ

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Παντού αποτυχίες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "υπό πίεση βρίσκεται η κυβέρνηση μετά το φιάσκο του Γιάννη Στουρνάρα στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, κατά το οποίο δόθηκε τελεσίγραφο για επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα έως το τέλος της εβδομάδας".

ΕΘΝΟΣ: "Στο μικροσκόπιο οι έξτρα αμοιβές του Δημοσίου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κλείνουν οι στρόφιγγες των πρόσθετων αμοιβών στο Δημόσιο. Τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται ρυθμίσεις για να εκλείψουν και οι διαφορές από τη μία υπηρεσία στην άλλη. Οι βασικοί μισθοί δεν πρόκειται να θιγούν".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "5 προφητείες.. δείχνουν Ρωσία: «Θα είναι κυρίαρχος του Γ' παγκοσμίου πολέμου»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα γεγονότα επιταχύνονται. Είναι αναμφισβήτητο πλέον, σε όλους τους σοβαρούς γεωπολιτικούς ερευνητές ανά τον πλανήτη, ότι η κατάσταση στην Ουκρανία δεν είναι μία απλή κρίση σαν όλες τις άλλες, αλλά (ούτε λίγο ούτε πολύ) το «προοίμιο» ενός νέου, Γ', παγκοσμίου πολέμου!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στον αέρα οι Πανελλαδικές με απόφαση του ΣτΕ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το ανώτατο δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις για την εισαγωγή των πολυτέκνων με ειδικό καθεστώς. Ντόμινο και για άλλες κατηγορίες υποψηφίων όπως τρίτεκνοι, αδέλφια φοιτητών κ.α.".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μας γυρίζουν στα χρόνια της χούντας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το ζούμε και αυτό! Στην Ελλάδα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και της τρόικας, οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ' Αθήνας απαγόρευσαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να λάβουν μέρος στις προγραμματισμένες δράσεις υπέρ της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό".

ΕΣΤΙΑ: "Η εκλογή Προέδρου συνενώνει το έθνος".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα η «Εστία», προ οιουδήποτε άλλου σπεύδει να ευχαριστήση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια για το μήνυμά του επ΄ευκαιρία της 120ης επετείου της. Αποτελεί υψίστη τιμή για την εφημερίδα ότι το έργο της αναγνωρίζεται από τον Πρώτο Πολίτη της χώρας".

Η ΑΥΓΗ: "«Κοράκια» πάνω από τα Προσφυγικά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έγκλημα της κυβέρνησης Σαμαρά εις βάρος των τελευταίων ελεύθερων χώρων και τόπων ιστορικής μνήμης της Αθήνας. Μετά από χρόνια σκόπιμης εγκατάλειψης, τα διατηρητέα κτήρια των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας παραχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τους χάλασε τη σούπα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η τρόικα θα είναι αυτή που θα καθορίσει το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα» το οποίο θα προκύψει από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013. Αυτό έκαναν σαφές οι εκπρόσωποί της στην κυβέρνηση, η οποία σχεδίαζε προεκλογική παροχολογία με το πλεόνασμα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παζάρι για τη διανομή του πλεονάσματος".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα βρίσκεται το ποσό που θα διατεθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 ως κοινωνικό μέρισμα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στον «αέρα» η διαθεσιμότητα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επανέρχονται 482 δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η σχετική διάταξη".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ: Την πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες".

Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: «Η ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς και ο τεμαχισμός του ομίλου της ΔΕΗ ΑΕ αποτελούν δύο νέους κρίκους στη μακριά αλυσίδας των αντιλαϊκών μέτρων προώθησης της «απελευθέρωσης» του τομέα ηλεκτρικής Ενέργειας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, που αποδέχονται όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μπλόκο του ΣτΕ στους πολύτεκνους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μπλοκάρει την εισαγωγή παιδιών πολύτεκνων οικογενειακών στα ΑΕΙ-ΤΕΙ καθ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων το ΣτΕ, κρίνοντας αντισυνταγματικούς τους σχετικούς νόμους".

Kontranews: "Ρίχνουν την κυβέρνηση. Τελεσίγραφο της τρόικας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η τρόικα θεωρεί την κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης και διάρκειας και γιαυτό τους τελευταίους μήνες άρχισε τα γνωστά κόλπα και τους εκβιασμούς με αποκορύφωμα το προχθεσινό τελεσίγραφο για κλείσιμο όλων των εκκρεμών ζητημάτων μέχρι την Κυριακή".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τραπεζικός «πυρετός». Θετικές εξελίξεις προδιαγράφει το Χ.Α.".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πυρετώδεις διεργασίες εκδηλώνονται τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και στα ίδια τα πιστωτικά ιδρύματα, αφού το καθένα από αυτά προετοιμάζει τα πλάνα της επόμενης ημέρας μετά τα stress tests και τις κινήσεις της Τράπεζας της Ελλαδος. Οι διεργασίες αυτές γίνονται πιο έντονες μετά τη στάση του Eurogroup της Δευτέρας".

ΚΕΡΔΟΣ: "Εντονες φήμες για έξοδο στις αγορές λίαν προσεχώς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σημαντική ώθηση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας για το 2014 δείχνει η μικρότερη του αναμενόμενου ύφεση το περασμένο έτος, η οποία σε συνδυασμό με την επίτευξη υψηλότερου πρωτογενούς πλεονάσματος, «φούντωσαν» χθες για τα καλά τα σενάρια και τις προσδοκίες για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ακόμη και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο!".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η τρόικα δίνει σε υπουργούς οδηγό χρήσης πλεονάσματος".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μπλοκάρει η τρόικα τη διανομή του πλεονάσματος του 2013 σε παροχές, διατηρώντας ανοιχτή τη συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό του 2014, όπως παραδέχτηκε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Οι ξένοι ελεγκτές αποσαφήνισαν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που θα διανείμει η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να επηρεάσει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2014".

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ