MEDIA

Οχτώ χρόνια Twitter

Οχτώ χρόνια Twitter

Το Τwitter συμπληρώνει αυτήν την εβδομάδα οκτώ χρόνια λειτουργίας και αυξάνει τη διείσδυσή του και στην Ελλάδα πλησιάζοντας πλέον τους 430.000 λογαριασμούς.

Αν και παραμένει λιγότερο δημοφιλές από το Facebook, το Τwitter υπάρχει πλέον παντού. Σύμφωνα με στοιχεία της Sidebar.gr, το 2013 δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα 139.000 νέοι λογαριασμοί. Στάλθηκαν 190 εκατομμύρια «τιτιβίσματα», αριθμός που αντιστοιχεί σε έξι tweets το δευτερόλεπτο. Εναν χρόνο νωρίτερα είχαν δημιουργηθεί 125.000 λογαριασμοί, ενώ είχαν σταλεί 120 εκατομμύρια tweets.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής αναφορών που έχει αναπτύξει η Sidebar, Μαριλού Τζεμπελίκου μιλώντας στο Έθνος, επισημαίνει ότι ενώ τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του στην Ελλάδα το Τwitter ήταν ένα μέσο για λίγους, σήμερα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων που έχουν επαφή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το Τwitter πλέον έχει ενσωματωθεί και στα παραδοσιακά μέσα. Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο καφενείο στο οποίο γίνεται συζήτηση για κάθε θέμα, μικρό ή μεγάλο, που απασχολεί τους πολίτες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Up Greek Tourism: Μια πρωτότυπη καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό!