MEDIA

Θα μιλήσει με EBU ο Καψής

Θα μιλήσει με EBU ο Καψής

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί αύριο ο Υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Ελιά Παντελής Καψής όπου θα συμμετάσχει στο συνέδριο που διεξάγεται εκεί με θέμα το μέλλον των οπτικοακουστικών μέσων. Το συνέδριο διοργανώνεται από την ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) της Επιτροπής των Περιφερειών.

Όπως τονίζεται: «Η πρόσκληση και συμμετοχή του κ. Καψή στο συνέδριο γίνεται με αφορμή την επικείμενη έναρξη της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ και η παρέμβασή του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο διάστημα που προηγήθηκε, οι διοργανωτές αλλά και οι συμμετέχοντες στο συνέδριο έχουν υποβάλει συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον κ. Καψή για να εστιάσει κατά την παρέμβασή του.

Τα θέματα αφορούν, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα και τις προοπτικές της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, καθώς και τη διαδικασία ανασυγκρότησης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην Ελλάδα.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η είδηση της υποψηφιότητας του κ. Καψή στις Ευρωεκλογές. Για αυτόν το λόγο του έχουν υποβληθεί επίσης ερωτήματα για τις πρωτοβουλίες του Ευρωκοινοβουλίου στα θέματα ελευθερίας του Τύπου, διαφάνειας και πλουραλισμού, καθώς και σχετικά με το πώς θα έβλεπε τον δικό του ρόλο σε περίπτωση εκλογής.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου συζητούνται επίσης οι σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα τοπικά και περιφερειακά μέσα, τα οποία βρίσκονται σε φάση ανασχεδιασμού σε όλη την Ευρώπη διεκδικώντας τον δικό τους ενεργό ρόλο στην ενημέρωση των πολιτών.

Στη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες ο κ. Καψής θα παρευρεθεί σε δείπνο με τον Πρόεδρο της EBU, κ. Jean-Paul Philippot».

Διαβάστε επίσης:

Νέες απεργίες σε «Κέρδος» και «Εξπρές»