MEDIA

Αυτές είναι οι 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή

Αυτές είναι οι 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το περιοδικό Time έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα100 πρόσωπα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες, τιτάνες και στην κορυφή η... Μπιγιονσέ!

«She's the boss». Αυτός είναι ο τίτλος του περιοδικού Time που αναφέρεται στη τραγουδίστρια, η οποία βρίσκεται πρώτη στη λίστα με τους 100 ανθρώπους με την ισχυρότερη επιρροή στον πλανήτη για το 2014.

Στη λίστα οποία περιλαμβάνονται πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, επιχειρηματίες, συγγραφείς, αθλητές και καλλιτέχνες, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν εμπνεύσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Καινοτομία της φετινής λίστας του περιοδικού είναι ότι για κάθε έναν από τους 100 ισχυρούς γράφει μια εξίσου σημαντική προσωπικότητα -για παράδειγμα για τον Πάπα γράφει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Για την κυρίαρχη της χρονιάς, Μπιγιονσέ, γράφει η Σέριλ Σάντμπεργκ, CEO του Facebook και μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Σάντμπεργκ αναφέρεται στην Μπιγιονσέ με τον χαρακτηρισμό «αφεντικό» (boss) όχι μόνο για να επισημάνει την πρωτιά της στη λίστα των ισχυρών, αλλά και τη συμμετοχή της σε μια αμφιλεγόμενη φεμινιστική καμπάνια -που ζητάει την κατάργηση της λέξης «bossy» -μεταφράζεται ως αυταρχική- για τις γυναίκες κι έχει σύνθημα «I'm not bossy, I am the boss».

«Η Μπιγιονσέ συνέτριψε τους κανόνες της βιομηχανίας της μουσικής, βγάζοντας άλμπουμ, γεμάτο με βίντεο, το οποίο ανακοίνωσε μέσω Facebook και Instagram» σημειώνει η Σάντμπεργκ. «Επάνω στη σκηνή αλλά και εκτός αυτής, υψώνει τη φωνή της ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να είναι ανεξάρτητες και να μη διστάζουν να ηγηθούν».

Μπαράκ Ομπάμα, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πάπας Φραγκίσκος, Άνγκελα Μέρκελ, Μπιλ Γκέιτς, το πρώην στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), Έντουαρντ Σνόουντεν αλλά και ο Κιμ Γιονγκ Ουν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα μαζί με γνωστούς σταρ όπως η Ριάννα, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο Τζάρετ Λέτο, ο Μπρούνο Μαρς, η Μάιλι Σάιρους, η Τζένιφερ Λόπεζ κά.

Από τον κόσμο του αθλητισμού, στη λίστα περιλαμβάνονται ο Τζέισον Κόλινς, ο παίχτης του ράγκμπι Ρίτσαρντ Σέρμαν και ο ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο. Τα νεότερα μέλη της λίστας είναι η 16χρονη πακιστανή ακτιβίστρια και υπέρμαχος της εκπαίδευσης των παιδιών και των γυναικών, Μαλάλα Γιουσαφζάι και η 17χρονη επαγγελματίας παίχτρια του γκολφ Λίντια Κο.

Μάλιστα στη λίστα με τους καλλιτέχνες στην κορυφή φιγουράρει ο ανερχόμενος, ταλαντούχος Βρετανός ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία τον Σέρλοκ Χολμς στην ομώνυμη δημοφιλή σειρά του BBC αλλά και ο κωμικός Λούις Σι Κέι.

Αριθμός ρεκόρ για τις γυναίκες
Η Τζάνετ Γέλεν, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve), η ποπ σταρ Μάιλι Σάιρους και η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, Μέγκιν Κέλι είναι μεταξύ των 41 γυναικών που περιλαμβάνονται από το περιοδικό Time στον φετινό κατάλογο των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ.

Ο κατάλογος, που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα, περιλαμβάνει όπως είπαμε την Μπιγιονσέ και την πρώην υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και πιθανόν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2016, Χίλαρι Κλίντον, η οποία βρίσκεται στη σχετική λίστα για έβδομη φορά.

Λιγότερο γνωστά γυναικεία ονόματα που βρίσκονται στη σχετική λίστα του περιοδικού Time είναι αυτά της υπουργού Οικονομικών της Νιγηρίας, Νγκόζι Οκόνιο- Ιγουέλα και της Καθλίν Σάλιβαν, πρώην αστροναύτη της NASA, που είναι πλέον επικεφαλής της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας. «Κάθε χρόνο προσπαθούμε να βγάλουμε μια λίστα που δεν είναι απλά μια εικόνα από τους πιο ισχυρούς ή τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, αλλά από ανθρώπους των οποίων η επιρροή αυξάνεται πραγματικά» δήλωσε η Ραντχίκα Τζόουνς, αναπληρώτρια αρχισυντάκτης του περιοδικού, υπό την εποπτεία της οποίας έγινε η λίστα.

Οι 41 γυναίκες που περιλαμβάνονται στη φετινή 11η κατά χρονική σειρά λίστα του περίφημου περιοδικού είναι αριθμός ρεκόρ καθώς ξεπερνά το προηγούμενο ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στη λίστα του Time το 2012 που ήταν 38.

Αναλυτικά οι σημαντικότεροι άνθρωποι του πλανήτη, σύμφωνα με το Time, για το 2014:
Arvind Kejriwal
Narendra Modi
Katy Perry
Justin Bieber
Laverne Cox
Rihanna
Benedict Cumberbatch
Beyonce Knowles
Jared Leto
Lupita Nyong'o
Lady Gaga
Daft Punk
Malala Yousafzai
Taylor Swift
Abdul Fattah al-Sisi
Steve McQueen
Edward Snowden
Meryl Streep
Yao Chen
Bill Gates
Bruno Mars
Miley Cyrus
Jennifer Lawrence
Lorde
Jenji Kohan
Amy Poehler
Pope Francis
Vladimir Putin
Keegan-Michael Key and Jordan Peele
Kerry Washington
Jay Z
Anna Kendrick
Shakira
Kanye West
Pharrell Williams
Jimmy Fallon
Shailene Woodley
RuPaul
Drake
Rahul Gandhi
Drake
Louis CK
Alfonso Cuaron
Amy Adams
Harry Styles
Kendrick Lamar
Robert Lopez and Kristen Anderson-Lopez
Matthew McConaughey
Angela Merkel
Recep Tayyip Erdogan
Nadezhda Tolokonnikova and Maria Alyokhina
Sheikha al-Mayassa
Jose Mujica
Megan Ellison
Kim Kardashian
Abdullah Gul
Shinzo Abe
Christine Lagarde
Lena Dunham
Marine Le Pen
Barack Obama
Jason Wu
Robin Wright
Bashar Assad
Cecily Strong
Hillary Clinton
Aliko Dangote
Seth Meyers
Oprah Winfrey
Robert Redford
Kim Jong un
Robin Roberts
Michelle Obama
Wendy Davis
Carrie Underwood
John Green
David Letterman
Serena Williams
Xi Jinping
Cristiano Ronaldo
Kirsten Gillibrand
Alexander Wang
Li Na
Tom Steyer
Elizabeth Warren
Neil de Grasse Tyson
Lydia Ko
Jason Collins
Tavi Gevinson
Veronica Roth
Michael Sam
Claire Mc Caskill
John Kerry
Jon Hamm
Eric Holder
Matteo Renzi
Marissa Mayer
Anthony Kennedy
Bill de Blasio
Richard Sherman
Larry Page
Ralph Lauren
Jonah Peretti
Satya Nadella
Mark Zuckerberg
Jerry Brown
Abu Dua
Kate Upton
Alice Waters
Charlie Rose
Janet Yellen
Sheryl Sandberg
Michael Bloomber
John Kovac
Brian Acton and Jan Koum
Donna Tartt
Jeff Bezos
David O. Russell
Reed Hastings
Pierre Omidyar
Matthew Weiner
Mary Barra
Anne Wojcicki
Nate Silver
Dominique Ansel
Ezra Klein
Tim Cook
Evan Spiegel and Bobby Murphy
Tory Burch
Jack Ma
Kevin Systrom
Natalie Massenet
Harry Reid
Brian Chesky
Jeff Weiner
Phoebe Philo
Chris Christie
Dick Costolo
Tony Fadell
Rand Paul
Carl Icahn
Megyn Kelly
Travis Kalanick
Wang Jianlin
David and Charles Koch
Bill Ackman
Ted Cruz
Mitch McConnell
Sheldon Adelson
Susan Patton
Scott Walker

Διαβάστε επίσης:

Αριθμός ρεκόρ για τις γυναίκες στη φετινή λίστα του περιοδικού Time