MEDIA

Eurovision 2014: Πέρασε στον τελικό η Ελλάδα – Αυτοί είναι οι 26 φιναλίστ (video)

Eurovision 2014: Πέρασε στον τελικό η Ελλάδα – Αυτοί είναι οι 26 φιναλίστ (video)

Το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό του 59ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιείται φέτος στη Δανία, πήρε η Ελλάδα με το τραγούδι «Rise Up», που ερμήνευσαν οι Freaky Fortune και ο ράπερ Risky Kidd.

Στο κατάμεστο στάδιο B&W Hallerne της Κοπεγχάγης, οι 11.000 θεατές χόρευαν ασταμάτητα στο ρυθμό της ελληνικής συμμετοχής σε ένα τραγούδι που συνδυάζει πολλά μουσικά στοιχεία dance, balcan και rap, ενώ η εμφάνιση του πρωταθλητή τραμπολίνου Arthour Geremyan που συμμετείχε στη χορογραφία, ενθουσίασε το κοινό.

13973342

Η Ελλάδα, στον αποψινό Β' ημιτελικό εμφανίστηκε στη 13η θέση σε σύνολο 15 συμμετεχόντων, ενώ με τη χώρα μας, σφράγισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό και οι ακόλουθες χώρες:
Ελβετία
Σλοβενία
Πολωνία,
Ρουμανία
Νορβηγία
Μάλτα
Λευκορωσία
Φινλανδία
Αυστρία

Η εμφάνιση της Ελλάδας στον ημιτελικό.

Στον Α' ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, το εισιτήριο για τον τελικό της 10ης Μαΐου πήραν επίσης οι:
Αρμενία
Σουηδία
Ουγγαρία
Ουκρανία
Αζερμπαϊτζάν
Ολλανδία
Ρωσία
Μαυροβούνιο
Σαν Μαρίνο
Ισλανδία

Στον τελικό της 10ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς - δέκα από κάθε βραδιά - ενώ οι υπόλοιπες έξι, οι γνωστοί και ως «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο) και η διοργανώτρια Δανία, θα συμμετάσχουν απευθείας στον Τελικό.

Η σειρά εμφάνισης στον τελικό θα ανακοινωθεί σε λίγες ώρες από τους διοργανωτές.

Στα αξιοσημείωτα της αποψινής βραδιάς, η συμμετοχή της Αυστρίας με την τρανσέξουαλ τραγουδίστρια με το μούσι που ακούει στο όνομα Conchita Wurst, η οποία παρά την αμφιλεγόμενη εμφάνισή της, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Σαββάτου.