MEDIA

Πολλές πρεμιέρες στη ΝΕΡΙΤ

Πολλές πρεμιέρες στη ΝΕΡΙΤ

Νέες εκπομπές για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό θα κάνουν πρεμιέρα στη ΝΕΡΙΤ τις προσεχείς ημέρες αρχής γενομένης από την Κυριακή.

Την 1η Ιουνίου, λοιπόν, στις 14.30 αρχίζει η νέα σειρά πολιτιστικών ντοκιμαντέρ «Μικρές πρόβες», που μεταφέρει την περιπέτεια του δημιουργού και του έργου του πριν αυτό παραδοθεί στο κοινό, καταγράφοντας πρόβες θεατρικών έργων, μπαλέτου ή σύγχρονου χορού, λαϊκής ή κλασικής μουσικής και κινηματογραφικών ταινιών. Στο πρώτο της επεισόδιο, η εκπομπή καταγράφει τις πρόβες των χορευτών της Λυρικής Σκηνής μέσα από την προετοιμασία των πρώτων ζευγαριών χορευτών, της Μαρίας Κουσούνη του Βαγγέλη Μπίκου, της Ευρυδίκης Ισαακίδου και του Ντανίλο Ζέκα, καθώς και την προετοιμασία της παράστασης Σούμπερτ, Σούμαν, Μπράμς. Η πεμπτουσία του Λιντ με τη σοπράνο Χριστίνα Γιαννακοπούλου και τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα.

Τις τύχες του Έλληνα που ζει εκτός ελληνικών συνόρων, σε διάφορα αστικά ή μη κέντρα της Ευρώπης, αναζητά η εκπομπή «One Way Ticket» με την Eπιστήμη Μπινάζη από τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, και κάθε Δευτέρα στις 19.15. Στην πρεμιέρα της η εκπομπή ταξιδεύει στο Βερολίνο. Συνομιλεί με τον δημοφιλή στη Γερμανία Έλληνα εικαστικό Δημήτρη Τζαμουράνη, συναντάει την Κατερίνα Παπαγεωργίου, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες του μοντέρνου χορού που κάνει καριέρα στο Βερολίνο και υπογράφει τις δουλειές της ως Kat Válastur, και μιλάει για οικονομικά με τον Αλέξανδρο Κρητικό, διευθυντή στο Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Βερολίνου. Κάνει βόλτες στην πόλη και τρώει τα αγαπημένα κεφτεδάκια της ...Καγκελαρίου Μέρκελ στην ταβέρνα του Κασσάμπαλη.

Από την Τρίτη 3 Ιουνίου και κάθε Τρίτη στις 19.15 ο Κωνσταντίνος Πανάτσας – Παπαπρίλης, μας αφηγείται το «Παραμύθι» των ανθρώπων που στάθηκαν κόντρα στις αντιξοότητες της ζωής και έχουν να διηγηθούν ιστορίες επιβίωσης και ευτυχίας. Στο πρώτο «Παραμύθι» γνωρίζουμε τη Νίνα, μια 17χρονη που έμαθε να ζει με τον διαβήτη από τα 10 της. Η Katie είναι η πρέσβης μας στην καμπάνια Disabled Access Friendly. Μια σειρά από μαθήματα αγγλικών που διανέμονται σε δασκάλους, δίχως κόστος, για θέματα κινητικής αναπηρίας. Τέλος, ο Μιχάλης μας δείχνει τον κόσμο του από την θέση ενός αναπηρικού αμαξίδιου. Μοιράζεται τις μέρες του, τις δυσκολίες του και τα χαμόγελα που επιστράτευσε για κάθε του ανάγκη.

Εντατικό ... ζέσταμα για τα γήπεδα της Βραζιλίας κάνει η ΝΕΡΙΤ λίγο πριν από την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 2 Ιουνίου και κάθε μέρα στις 10.00, μπαίνουμε ... «Όλοι σε έναν ρυθμό», στον ρυθμό του Μουντιάλ, μέσα από μια νέα σειρά αθλητικών εκπομπών που καταγράφει την ιστορία της διοργάνωσης, με σπάνιο υλικό από όλα τα Παγκόσμια Κύπελλα - από το πρώτο Μουντιάλ του 1930 μέχρι και το πιο πρόσφατο της Ν. Αφρικής. Την παρουσίαση κάνουν ο Ιωσήφ Νικολάου, ο Βασίλης Μπακόπουλος, ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος και ο Χρήστος Σαράντος.

Από την ίδια μέρα στις 22.10 αρχίζει η καινούρια καθημερινή σειρά αθλητικών ντοκιμαντέρ «Ο Πυρετός του Μουντιάλ» με βασικούς παρουσιαστές τον Αντώνη Πανούτσο, τον Αντώνη Καρπετόπουλο και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, που παρουσιάζει την ιστορία του Μουντιάλ και της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ. Σε κάθε επεισόδιο μιλούν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές και προπονητές, σημαντικοί καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές, δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, καθηγητές πανεπιστημίου – όλοι τους με πάθος, με γνώση του αντικειμένου και συχνά με ανατρεπτική ματιά και προσέγγιση.

Διαβάστε επίσης:

Πάλι στην κορυφή τα «Κλεμμένα Όνειρα»