MEDIA

Μουντιάλ 2014: Δείτε τι αποκαλύπτει ο «Αρχηγός» στην «Αυτοψία»

Μουντιάλ 2014: Δείτε τι αποκαλύπτει ο «Αρχηγός» στην «Αυτοψία»

«Όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι το Μουντιάλ» λέει ο αρχηγός της Εθνικής μας, Γιώργος Καραγκούνης.

Ο Γιώργος Καραγκούνης που με το πρώτο προσωπικό του γκολ άνοιξε το δρόμο για την πορεία της Εθνικής μας ομάδας στην Πορτογαλία, λίγες μέρες πριν τη σέντρα του Μουντιάλ στη Βραζιλία συναντά τον Αντώνη Σρόιτερ που κάνει «Αυτοψία» στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ερωτηθείς για την κληρονομιά που μας άφησε το EURO, ο διεθνής ποδοσφαιριστής απαντά πως: «Δυστυχώς, δεν εκμεταλλευτήκαμε σαν ποδόσφαιρο εδώ στην Ελλάδα, από όλες τις απόψεις, από όπου και αν το δεις, να εκμεταλλευτούμε αυτή την επιτυχία. Δεν επενδύσαμε, ούτε σε υποδομές, που είναι το πιο σημαντικό. Όταν θες να έχεις ποδόσφαιρο με προοπτική και να έχεις συνέχεια και αποτελέσματα καλά στη συνέχεια, που να βγαίνουν παίκτες καινούργιοι, που να ενσωματώνουν μετά την Εθνική ομάδα, δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε από τις χειρότερες υποδομές που υπάρχουν στην Ευρώπη. Που έχω την τύχη να έχω παίξει σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και να έχω δει και άλλη νοοτροπία, πώς λειτουργούν σε... παντού. Είμαστε πολύ πίσω σε αυτό. Φταίνε πολλά. Και η νοοτροπία μας πολλές φορές, αλλά η υποδομή πάνω από όλα».

Γιατί όμως πιστεύει ότι συμβαίνει αυτό;

Όπως λέει στην εκπομπή του ALPHA «Όλοι κοιτάν το αποτέλεσμα, κοιτάνε το τώρα, αυτή τη στιγμή, να κάνουμε αποτέλεσμα αύριο. Τώρα, αν είναι δυνατόν. Δεν κοιτάμε ποτέ λίγο στο μέλλον να έρθουν τα αποτελέσματα. Υπάρχει έντονη πίεση. Αυτή η πίεση που υπάρχει εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει σε κανένα άλλο μέρος της γης πιστεύω. Το να υπάρχουν 15 αθλητικές εφημερίδες, 15 αθλητικά site, 10 ραδιοφωνικοί σταθμοί. Όλη την ώρα τον κόσμο, κατά κάποιο τρόπο, να τον πηγαίνουν εκεί που θέλουν. Οι παράγοντες σίγουρα παίζουν ρόλο γιατί δεν έχουν αγαπήσει το ποδόσφαιρο, κακά τα ψέματα. Γιατί λεφτά χάθηκαν πάρα πολλά.

Υπήρχαν λεφτά, τα προηγούμενα χρόνια, όχι τώρα, αλλά δυστυχώς για κάποιους λόγους δεν επενδυθήκανε στο ποδόσφαιρο. Τα παίρνανε οι ομάδες, δεν κάνανε κανένα αθλητικό κέντρο, αν εξαιρέσουμε μια, δυο, τρεις μεγάλες ομάδες υποδομής, γενικά δεν ξέρω. Δεν ξέρω καν πού πήγαν ας πούμε όλα αυτά τα λεφτά που επενδυθήκανε στο ποδόσφαιρο, και άρα εκεί είναι και θέμα παραγόντων που, ίσως, όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο δεν υπήρχε αυτό το μείγμα έτσι ώστε να υπάρχουν όλα αυτά μαζί και οι παράγοντες, να εκμεταλλευτούν αυτή την επιτυχία του Euro ή και τα λεφτά που μπήκαν στο ποδόσφαιρο παλιότερα, από διάφορα κανάλια που έδιναν στις ομάδες υπέρογκα ποσά και στο τέλος δεν υπήρχαν επενδύσεις στις ομάδες».