MEDIA

Ξεκινά το... «ταξίδι» του ο Καζαντζάκης του Σμαραγδή

Ξεκινά το... «ταξίδι» του ο Καζαντζάκης του Σμαραγδή

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση της μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, το νέο φιλόδοξο σχέδιο του Γιάννη Σμαραγδή κάνει δειλά- δειλά τα πρώτα του βήματα!

Ο γνωστός σκηνοθέτης που προσπαθεί να βρει τα χρήματα για τη φιλόδοξη παραγωγή ( εκτιμά πως απαιτούνται περίπου 5.000.000 ευρώ) δηλώνει στο cretalive πως είναι αισιόδοξος για την εξασφάλιση των χρημάτων.

" Βρεθήκαμε ήδη σε κάποιες χώρες γι΄αυτό το σκοπό, αφού η ταινία είναι διεθνής συμπαραγωγή και ήδη το ενδιαφέρον για το εγχείρημα μας είναι έντονο" τονίζει ο κρητικός σκηνοθέτης. Ο ίδιος γνωρίζει αρκετά καλά πως ο καλύτερος πρεσβευτής και σύμμαχος στην προσπάθεια του να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια είναι οι προηγούμενες δουλειές του και κυρίως ο Γκρέκο, που ακόμη παίζεται στο εξωτερικό και που όπως λέει, με αφορμή και τις εκδηλώσεις για τα 400 χρόνια του κρητικού ζωγράφου, βοήθησε όσο τίποτε άλλο για να αναδειχθεί η κρητική καταγωγή του διάσημου ζωγράφου. Παρότι ακόμα η ταινία για τον Καζαντζάκη είναι στα χαρτιά και στα σχέδια ο ίδιος θεωρεί πως θα είναι μια ταινία αντάξια του μεγάλου κρητικού συγγραφέα και που θα αναδεικνύει την κρητική του ματιά.

" Εξασφαλίσαμε τα πνευματικά δικαιώματα από την " Αναφορά στο Γκρέκο" από το Ίδρυμα Καζαντζάκη, που όταν διάβασαν οι άνθρωποι του το σενάριο του Γιάννη το συνυπέγραψαν αμέσως θεωρώντας πως αποτυπώνει με ακρίβεια τον Καζαντζάκη ( μάλιστα μας τα παραχώρησαν δωρεάν) και πιστεύω πως είναι το πιο καλοδουλεμένο σενάριο του σκηνοθέτη" συμπληρώνει η σύζυγος του και πολύτιμος συμπαραστάτης του σε όλες τις ταινίες του Ελένη Σμαραγδή.

Η ταινία θα ξεκινήσει τα γυρίσματα της τον επόμενο Σεπτέμβριο και ο Σμαραγδής κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τον ηθοποιό που θα ενσαρκώσει τον Καζαντζάκη στη μεγάλη οθόνη. Το ζεύγος Σμαραγδή βρέθηκε σήμερα στο Ηράκλειο για να εξασφαλίσει τα πρώτα χρήματα για το φάκελλο της ταινίας, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή και τον ίδιο τρόπο όπως με τον Γκρέκο. " Θέλαμε να απευθυνθούμε σε ανθρώπους δικούς μας, σε Κρήτες επιχειρηματίες, που μας ξέρουν και τους ξέρουμε για να κάνουμε το ίδιο πράγμα όπως με το Θεοτοκόπουλο. Ήδη τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθεια μας" συμπλήρωσε ο Γιάννης Σμαραγδής για τη νέα περιπέτεια του που μόλις αρχίζει!

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης:

Εγκρίθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ολυμπιακών του Ρίο