MEDIA

O BSkyB αγοράζει τα Sky Italia και Sky Deutschland

O BSkyB αγοράζει τα Sky Italia και Sky Deutschland

Να αγοράσει τον Sky Deutschland και τον Sky Italia από την 21st Century Fox για ένα συνολικό ποσό που φτάνει τα 4,9 δισεκατομμύρια στερλίνες (περίπου 5,8 δις ευρώ), μετρητά συμφώνησε ο BSkyB (British Sky Broadcasting).

Σύμφωνα με το www.digitaltvinfo.gr η συμφωνία δημιουργεί μία νέα επιχείρηση, που έχει ήδη βαπτιστεί «Sky Europe» από το μίντια, η οποία θα είναι η κυρίαρχη συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα σε τρεις από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, εξυπηρετώντας συνολικά 20 εκατομμύρια πελάτες. Η είδηση έρχεται δύο μήνες αφότου ο BSkyB είχε δηλώσει ότι συζητούσε με την Fox, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του, καθώς και ιδιοκτήτης του Sky Italia και του 57,8% του Sky Deutschland. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό ο BSkyB θα πληρώσει με μετρητά, χρέος και διάθεση μετοχών που αντιπροσωπεύει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Συνολικά ο BSkyB επιβεβαίωσε θα πληρώσει 2,45 δισεκατομμύρια στερλίνες στον Sky Italia και £2,9 δισεκατομμύρια για το πλειοψηφικό πακέτων μετοχών του Sky Deutschland. Η πληρωμή για τον Sky Italia περιλαμβάνει τη μεταβίβαση στην Fox του μεριδίου του BSkyB στο National Geographic Channel, που αποτιμάται 382 εκατομμύρια στερλίνες.
Να σημειωθεί ότι η Fox θα διατηρήσει το 39% των μετοχών στη νέα ενοποιημένη εταιρεία, το ποσοστό δηλαδή που έχει σήμερα στον BSkyB, ενώ ο στόχος είναι να αποφύγει πιθανές ανησυχίες από πολιτικούς φορείς και ρυθμιστικές αρχές, για την πολυφωνία των μίντια. Με τα έσοδα από την συμφωνία η Fox θα έχει περισσότερα μετρητά στην διάθεση της για μία ακόμα προσφορά για την εξαγορά της Time Warner, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει στον δανεισμό.

Διαβάστε επίσης:

Πρώην ζευγάρι της σόουμπιζ: «Μας είχαν προτείνει να παρουσιάσουμε το πρωινό του Mega»

Προς συγχώνευση «Μακεδονία» και «Αγγελιοφόρος»