Προκαταρκτική εξέταση για τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελλόμενες παρατυπίες κατά τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων, διέταξε τελικά η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.

Προκαταρκτική εξέταση για τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας
1'

Την έρευνα ανέλαβαν να διερευνήσουν οι εισαγγελείς Αριστείδης Κορέας και Χαρ. Λακαφώσης με την εντολή να ελέγξουν τη βασιμότητα των καταγγελλομένων και να διαπιστώσουν αν και σε βάρος ποιών προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Ο φάκελος που θα εξετάσουν οι δύο εισαγγελείς έφτασε στις δικαστικές αρχές μόλις χθες και περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία, φέρεται να προκύπτουν, παραβιάσεις όρων της προκήρυξης , φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων μέχρι και αποκλεισμούς άλλων δημοσιογράφων. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα οι σοβαρότερες παρατυπίες αφορούν στην επιλογή υποψηφίων με τη χρήση του 20% για την πρόσληψη 59 δημοσιογράφων για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών. Στη συγκεκριμένη κατηγορία οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης φέρονται, να έβαλαν υποψηφίους από... το παράθυρο γεγονός που μπορεί να οδηγήσει και σε ακυρότητα του διαγωνισμού.

Στον εν λόγω φάκελο υπάρχουν και δημοσιεύματα που αφορούν στην καταγγελλόμενη ανάμειξη του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντ. Μακρυδημήτρη, στην υπόθεση των "αμαρτωλών" ΜΚΟ, οι οποίες ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες( Ελευθεροτυπία, 28.08.14) ο κ.Μακρυδημήτρης, διατέλεσε αντιπρόεδρος της υπό έλεγχο ΜΚΟ "Έργο Πολιτών" και το όνομά του "εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για να αποφύγει τον δικαστικό έλεγχο".

Υπενθυμίζεται πως ήδη διενεργείται έρευνα από τον 4ο Πταισματοδίκη σχετικά με καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που φέρεται να κατέθεσαν διαγωνιζόμενοι.

Διαβάστε επίσης:

Σωρεία καταγγελιών στη Δικαιοσύνη για το διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή