MEDIA

Eurovision: Η ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ για τον αποκλεισμό της Ελλάδας

Eurovision: Η ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ για τον αποκλεισμό της Ελλάδας

Επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η ΝΕΡΙΤ τα δημοσιεύματα περί... αποκλεισμού της συμμετοχής της Ελλάδας από το διαγωνισμό της Eurovision για το 2015, αν και με... τρόπο παραπέμπει σε πιθανή αλλαγή πλεύσης από την πλευρά της EBU.

Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ αποδίδει στην EBU την ευθύνη για τις εξελίξεις, τονίζοντας ότι η μη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού, οφείλεται στην μη εξέτεαση της πρότασης για την ένταξή της ως πλήρες μέλος της EBU. Τονίζει ότι πρόκειται για προσωρινό καθεστώς και αφήνει ένα παράθυρο ανοικτό για συμμετοχή της χώρας μας στο διαγωνισμό από τον... Δεκέμβριο και μετά, όταν και θα εξεταστεί ο φάκελός της από την EBU.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ:

«Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστολογίων για τη συμμετοχή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, η ΝΕΡΙΤ δηλώνει τα ακόλουθα:

1. Βάσει των κανονισμών της EBU, δεν είναι προς το παρόν δυνατή η εξέταση του αιτήματος της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2015, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο ενδιαφερόμενος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός να αποτελεί πλήρες μέλος της Ένωσης.

2. Η ΝΕΡΙΤ έχει καταθέσει πρόταση για να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της EBU, η οποία θα εξεταστεί τον Δεκέμβριο από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

3. Η EBU προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εφόσον εγκριθεί η ένταξή της ως πλήρους μέλους της Ένωσης από τη Γενική της Συνέλευση».