MEDIA

Θοδωρής Κυριακού: Δεν βρεθήκαμε τυχαία στην πρώτη θέση

Θοδωρής Κυριακού: Δεν βρεθήκαμε τυχαία στην πρώτη θέση

Αισιόδοξος για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Αnt1, εμφανίστηκε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Θοδωρής Κυριακού, κατά την παρουσία του νέου προγράμματος

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρής Κυριακού, αναλύοντας την στρατηγική του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Για τον Όμιλό μας, η ανοδική πορεία συνεχίζεται σταθερά σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων μας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας στρατηγικής που σχεδιάσαμε με προσοχή και εφαρμόσαμε με αυστηρή πειθαρχία. Οι κύριοι άξονές της είναι:

• Να προσφέρουμε τα καλύτερα ψυχαγωγικά προγράμματα και την εγκυρότερη, αξιόπιστη ενημέρωση στους τηλεθεατές μας.
• Να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε νέα ψηφιακά μέσα.
• Να προσαρμόζουμε άμεσα τις δαπάνες μας στα νέα δεδομένα των αγορών.
• Να συνεχίσουμε τη γεωγραφική μας επέκταση σε νέες χώρες,επενδύοντας στους κλάδους της τηλεόρασης, της παραγωγής περιεχομένου, των ραδιοφώνων και των ψηφιακών μέσων.

Ο κ. Κυριακού έδωσε σημαντικές πληροφορίες για την δραστηριοποίηση του Ομίλου στο εξωτερικό: «Σήμερα, δραστηριοποιούμαστε σε 13 χώρες σε 12 διαφορετικούς κλάδους. Οι εργαζόμενοί μας ξεπερνούν τους 2.600, ενώ το κοινό που απευθυνόμαστε ξεπερνά τα 46 εκατομμύρια στην ελεύθερη τηλεόραση και έχουμε κάλυψη σε 85 εκατομμύρια σπίτια μέσω καλωδιακών και δορυφορικών δικτύων».

Στην συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε σε μια σημαντική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ: «Στόχος μας, είναι η Ελλάδα να φτάνει παντού.Γι' αυτό προχωρήσαμε στη δημιουργία μίας καμπάνιας για την προβολή της χώρας μας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό, με τίτλο: "WE SUPPORT GREECE". Στόχος μας είναι να αναδείξουμε και να ενθαρρύνουμε τους πιο επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες και επιχειρήσεις που σε καιρό οικονομικής ύφεσης το πάλεψαν και τα κατάφεραν. Έτσι, ελπίζουμε να ενθαρρύνουμε και άλλους ν' ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο».

Η παρακολούθηση των τάσεων και των αναγκών των τηλεθεατών είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες της λειτουργίας του ΑΝΤ1: «Δεν βρεθήκαμε τυχαία στην πρώτη θέση. Οδηγήσαμε τον Όμιλό μας εκεί με σκληρή δουλειά, με επενδύσεις σημαντικών κεφαλαίων από τους μετόχους και ξεκάθαρους στόχους. Αυτό μας κάνει όλους στον ΑΝΤ1 πολύ υπερήφανους. Αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Παρακολουθούμε τις τάσεις και τις ανάγκες των τηλεθεατών με στόχο να παρέχουμε την καλύτερη ψυχαγωγία και την εγκυρότερη ενημέρωση», συμπλήρωσε ο κ. Κυριακού.

Ειδική αναφορά έκανε και στην δραστηριοποίηση του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στο χώρο του διαδικτυακής τηλεόρασης: «Το 80% των Ελλήνων που χρησιμοποιεί το internet δηλώνει πως παρακολουθεί τηλεόραση online, ενώ το 68% πως όταν ακούει τον όρο «WebTV» σκέφτεται αυτομάτως τον ANT1. Διακρίνοντας εγκαίρως τα νέα δεδομένα, παρουσιάσαμε το NETWIX, το πρώτο διαδικτυακό ελληνικό κανάλι με αυθεντικό και πρωτότυπο περιεχόμενο».

Μιλώντας για το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ συμπλήρωσε: «Ένα χρόνο πριν, στην ίδια ακριβώς εκδήλωση, αναλύσαμε το στρατηγικό μας πλάνο για τη νέα σεζόν και είπαμε ότι βασικός μας στόχος ήταν η πρωτιά στην τηλεθέαση και στο μερίδιο της διαφημιστικής δαπάνης. Σήμερα, είμαστε υπερήφανοι που πετύχαμε αυτόν το στόχο. Η παραμονή στην κορυφή απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια, υψηλό επίπεδο παραγωγής, πειθαρχία στις δαπάνες, σεβασμό στους τηλεθεατές και επίγνωση του κοινωνικού μας ρόλου».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στον τομέα της ενημέρωσης: «Η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του περιεχομένου μας. Δώσαμε έμφαση και δείξαμε υπομονή και εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και την ψύχραιμη αποτύπωση και ανάλυση της επικαιρότητας. Το αποτέλεσμα είναι το δελτίο ειδήσεών μας να κατέχει την πρώτη θέση στην τηλεθέαση. Αυτό όμως που μας κάνει περήφανους είναι το αποτέλεσμα της πρόσφατης πανελλαδικής έρευνας σύμφωνα με την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεθεατών δηλώνει πως «το δελτίο του ΑΝΤ1 δεν καθοδηγεί, αλλά αποτυπώνει με ψυχραιμία τα γεγονότα, αφήνοντας τον τηλεθεατή να κρίνει από μόνος του».

Τέλος τόνισε τη σημασία των ανθρώπων του ΑΝΤ1 και την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχημένη λειτουργία του κάνοντας παράλληλα αναφορά στις νέες θέσεις εργασίας που προσέφερε ο ΑΝΤ1 στην ελληνική αγορά σημειώνοντας χαρακτηριστικά: « Η οικογένεια του ΑΝΤ1 μεγαλώνει ακόμα και στις δύσκολες εποχές. Μόνο φέτος προσφέραμε 160 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Όπως έχω ξαναπεί είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μας, τους καλύτερους συνεργάτες, στελέχη, δημιουργούς της Ελληνικής Τηλεόρασης! Την Dream Team! Κλείνοντας, θα ήθελα να πω για μια ακόμη φορά πως σε κάθε μας κίνηση εδώ στον ΑΝΤ1 νοιαζόμαστε πάνω από όλα για τους ανθρώπους μας, τους πελάτες μας και τους τηλεθεατές μας! Αυτό μας δίνει τη δύναμη να προχωράμε γερά. Όλοι εδώ. Στον ΑΝΤ1».