MEDIA

Η Νάνα Μούσχουρη τραγουδά για τα παιδιά με καρκίνο

Η Νάνα Μούσχουρη τραγουδά για τα παιδιά με καρκίνο

Με ένα λαμπερό γκαλά υπό τον τίτλο «Μια Αξέχαστη Βραδιά», που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου στο Τορόντο, θα επισφραγισθεί η συμφωνία συνεργασίας του Πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων στην Ελλάδα και του καναδικού νοσοκομείου «Sickkids» για τον Παιδικό Καρκίνο.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει την ελληνοκαναδική κοινότητα του Τορόντο για τη φύση της συνεργασίας μεταξύ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και του καναδικού Νοσοκομείου Παίδων «SickKids» - να ενθαρρύνει την υποστήριξη αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας η οποία θα συμβάλει θετικά στην παιδιατρική ογκολογική φροντίδα τόσο στην Ελλάδα όσο και στον Καναδά. Η συντονισμένη διμερής προσπάθεια θα σώσει ζωές παιδιών και στις δύο χώρες - και θα ενθαρρύνει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση νοσηλευτικού προσωπικού του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων, και του συνεργαζόμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο «SickKids» στο Τορόντο, ενώ παράλληλα θα αναπτύξει προγράμματα κλινικής καθοδήγησης στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων.

Η φιλανθρωπική εκδήλωση θα συμπεριλαμβάνει δείπνο/μουσική βραδιά με τη συμμετοχή της Νάνας Μούσχουρη και θα πραγματοποιηθεί στο Τορόντο στις 23 Οκτωβρίου προκειμένου τα έσοδά της να διατεθούν για την εν λόγω συνεργασία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Νοσοκομείο Παίδων «SickKids» στο Τορόντο είναι από τα μεγαλύτερα και διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα ιατρικών επιστημών με εξειδίκευση στην παιδιατρική και προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής σε παιδιά τα τελευταία 140 χρόνια. Το «SickKids International» ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την επέκταση του έργου του Νοσοκομείου «SickKids» σε παγκόσμιο επίπεδο, κτίζοντας με τον τρόπο αυτό μακρόχρονα, ολοκληρωμένα προγράμματα παιδιατρικής με Καναδούς και διεθνείς εταίρους τα οποία θα εκτελέσουν έρευνες και θα βελτιώσουν αποτελεσματικά την παροχή της ιατρικής περίθαλψης παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» που ιδρύθηκε το 1990 από την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ, είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζεται στον εθελοντισμό με σκοπό την βελτίωση της ζωής των παιδιών στην Ελλάδα που πάσχουν από καρκίνο. Ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ», προστίθεται, έχει αναγνωρισθεί για την ίδρυση της πρώτης state-of-the-art ογκολογικής μονάδας για παιδιά στην Ελλάδα, δηλαδή την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ» η οποία το 2010 συνδέθηκε με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Από το 2012, το Νοσοκομείο «Sickkids» και το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ξεκίνησαν συνομιλίες για τη χάραξη πολυετούς προγράμματος που θα συμπεριλαμβάνει δραστηριότητες για την αποτελεσματική θεραπεία του παιδικού καρκίνου και της φροντίδας ασθενών - μεταξύ αυτών και τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την ανταλλαγή γνώσης και τεχνογνωσίας, την θέσπιση βέλτιστων πρακτικών όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την περίθαλψη των ασθενών, την ανάπτυξη και την εφαρμογή αποτελεσματικών κλινικών και ερευνητικών μελετών. Το κοινό έργο μεταξύ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», του «SickKids» για τον Παιδικό Καρκίνο, και του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, είναι μια συνεργασία με σκοπό την καθιέρωση της Ογκολογικής Μονάδας «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ» ως κέντρο αριστείας στην διάγνωση και θεραπεία του παιδικού καρκίνου στην Ελλάδα και την περιοχή των Βαλκανίων.

Η φιλόδοξη εκδήλωση, που προετοιμάζεται πυρετωδώς στο Τορόντο τελεί υπό την αιγίδα του Καναδού πρέσβη στην Ελλάδα Ρόμπερτ Πέκ, ο οποίος είναι ενθουσιώδης υποστηρικτής της συνεργασίας.