MEDIA

Digea: Στην Επιτροπή Θεσμών-Διαφάνειας μετά από καταγγελίες

Digea: Στην Επιτροπή Θεσμών-Διαφάνειας μετά από καταγγελίες

Οι περιφερειακοί σταθμοί κατήγγειλαν τον ψηφιακό χάρτη της Digea.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλεί σε ακρόαση εκπροσώπους της Digea, τη διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Με απόφαση που ελήφθη σήμερα από την Επιτροπή Θεσμών καλείται επίσης και ο πρώην πρόεδρος και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ για τον οποίον έχουν γίνει καταγγελίες στο παρελθόν.

Αναλυτικότερα, στο επίκεντρο της ακρόασης αναμένεται να βρεθούν οι όροι της σύμβασης που καλούνται να προσυπογράψουν οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί προκειμένου να τους εκχωρήσει η Digea πρόσβαση στο ψηφιακό φάσμα.

Την απόφαση να ορίσει ειδική συνεδρίαση για το όλο θέμα έλαβε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έπειτα από την ακρόαση Επιτροπής Τηλεοπτικών Σταθμών της Κεντρικής Μακεδονίας που κατήγγειλαν στην Επιτροπή Θεσμών ότι η σύμβαση είναι «λεόντειος» και η προθεσμία που δόθηκε στους περιφερειακούς σταθμούς (σ.σ. λήγει αύριο) για να την υπογράψουν είναι ασφυκτική.

Κατήγγειλαν επίσης ότι με τον ψηφιακό χάρτη της Digea αποκλείονται πολλοί τηλεθεατές στην περιοχή της Μακεδονίας από τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν περιφερειακούς σταθμούς.

Σχετικές ειδήσεις