MEDIA

Εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από το Κομπάνι

Εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από το Κομπάνι

Με αφορμή την πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από το Κομπάνι που οργανώνουν ο ρ/σ «Στο Κόκκινο», η Αλληλεγγύη για όλους, το ΚΕΘΕΑ, το συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων- Φαρμακείων αλληλεγγύης Αττικής και η ΑΔΕΔΥ, δόθηκε σήμερα (3/12/2014) συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ. όπου ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων η συνέχεια συγκέντρωσης τροφίμων και φαρμάκων μέχρι τέλους του χρόνου.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε ότι:

- Παρατείνεται έως τις 31.12.2014 η καμπάνια συλλογής φαρμάκων και τροφίμων καθώς αυξάνεται το κύμα αλληλεγγύης καθημερινά και ο αριθμός των πόλεων που συμμετέχουν ενεργά στην πανελλαδική εκστρατεία .

- Για πρώτη φορά δίκτυα και συλλογικότητες με διαφορετική αφετηρία και προσανατολισμό , συνεργάζονται και δίνουν αγώνα για ένα κοινό σκοπό: Εκκλησία ,ραδιοφωνικοί σταθμοί, δομές αλληλεγγύης, συνδικαλιστικές οργανώσεις ,Δήμοι ,ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα δίχτυ προστασίας για τους 100.000 πρόσφυγες –κυρίως γυναικόπαιδα και γέροντες - που ζουν σε αντίσκηνα στην πόλη Σουρούτς στα Τουρκοσυριακά σύνορα, παρακολουθώντας τα σπίτια τους να καίγονται και τους συγγενείς τους να σφαγιάζονται.

- Η καμπάνια επικεντρώνεται στην γυναίκα, η οποία έχει κομβικό ρόλο και ισότιμη συμμετοχή στην πολιτική και κοινωνική ζωή της πόλης Κομπάνι που σημαίνει «Αραβική Άνοιξη». Στο αυτόνομο καντόνι -στο Κομπάνι, η γυναίκα συμμετέχει στις ομάδες «λαϊκής πολιτοφυλακής» και ισότιμα στα τοπικά λαϊκά συμβούλια .

- Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από το Κομπάνι , είναι στήριξη στον αγώνα ενός λαού που δίνει μάχη ενάντια στην βαρβαρότητα, στον ισλαμικό φονταμενταλισμό και ζητά ανεξιθρησκία και δημοκρατία.
- Οι συμμετέχοντες στην Σ/Τ επεσήμαναν την ανάγκη διεθνοποίησης αυτής της αλληλεγγύης και της αναγκαιότητας ευαισθητοποίησης - παρέμβασης της ΕΕ

Στην συνέντευξη τύπου , την οποία συντόνισε η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου συμμετείχαν :
Γεράσιμος Νοταράς( Πρ. ΔΣ ΚΕΘΕΑ)
Μυρτώ Μπολώτα ( « Αλληλεγγύη για όλους»)
Ευγενία Λουπάκη ( Δημοσιογράφος ΚΟΚΚΙΝΟ)
Ελέγκω Μανουσάκη( Εκπρόσωπος από ΚΙΦΑ Αττικής)
Σταύρος Κουτσουμπέλης( μέλος Ε-Ε ΑΔΕΔΥ)

«Μαζί μπορούμε να δώσουμε την μάχη για τον άνθρωπο. Ο «ξένος» για την εκκλησία είναι «ιερό» επεσήμανε στην παρέμβαση του ο Κώστας Δήμτσας, Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή», ο οποίος εκπροσωπώντας τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας κκ Ιερώνυμο , δήλωσε παρών στην καμπάνια για τους πρόσφυγες στο Κομπάνι, χωρίς τις διαχωριστικές γραμμές «χριστιανοί και μουσουλμάνοι» .

Παρόντες στην συνέντευξη ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Αμανατίδης και η Δέσποινα Σπανού εκ μέρους του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Με τις παρεμβάσεις τους Δήμαρχοι , αντιδήμαρχοι, εκπρόσωπος της ert open, δήλωσαν αποφασισμένοι να συμμετέχουν ενεργά στην καμπάνια αλληλεγγύης.

Σχετικές ειδήσεις