MEDIA

Κλείνει το Google News στην Ισπανία

Κλείνει το Google News στην Ισπανία
Με ανακοίνωσή της, η Google κατεβάζει το διακόπτη του Google News στην Ισπανία. Ο λόγος είναι φυσικά οικονομικός. Κάθε αναπαραγωγή περιεχομένου από τα ισπανικά sites, σύμφωνα με νέο νόμο θα χρεώνεται αναλόγως.

Σε άρθρο του, στο blog της εταιρείας ο Richard Gingras, επικεφαλής της υπηρεσίας Google Νews εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η υπηρεσία δε θα είναι διαθέσιμη από τις 16 Δεκεμβρίου. Ο νέος νόμος τίθεται σε ισχύ από 1/1/2015 και προβλέπει πως για κάθε αναπαραγωγή που γίνεται σε θέματα ειδησεογραφικών site, οι εταιρίες θα χρεώνουν κάποιο ποσό στο μέσο που το κάνει. Η χρέωση είναι υποχρεωτική.
Οπως λέει ο Richard Gingras, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα εξαιρέσουμε όλα τα ισπανικά ειδησεογραφικά site σπό την υπηρεσία μας και θα κλείσουμε το Google News στην Ισπανία.
Ο ίδιος αναφέρει ότι επί σειρά ετών η google έχει κάνει πιο εύκολη την διάδοση των ειδήσεων δημιουργώντας ευκαιρίες για τις εταιρίες ΜΜΕ. Αλλά με δεδομένο πως το Google News δεν έχει έσοδα από διαφημίσεις το να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την Ισπανία, καταλήγει, αποτελεί ζημία για εμάς.

Σχετικές ειδήσεις