MEDIA

Ποιοι και γιατί... στηρίζουν με σακούλες τον Α. Πίκουλα;

Ποιοι και γιατί... στηρίζουν με σακούλες τον Α. Πίκουλα;

Κατά... παράδοση (κακή) και παράβαση (συστηματική) των συμβατικών υποχρεώσεών του έναντι των εργαζομένων στις εκδοτικές επιχειρήσεις του, ο εκδότης Αντώνης Πίκουλας, εξακολουθεί να δρα ανενόχλητος και να επιβιώνει στο χώρο των ΜΜΕ, «πατώντας» πάνω στις ανάγκες οικογενειών που έχουν ανάγκη μια θέση εργασίας.

Εδώ και χρόνια, ο εκδότης των εφημερίδων «Αξία» και «Γαύρος», έχει γίνει αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών από νυν και πρώην εργαζομένους του, που παρέμεναν και εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι, πιεζόμενοι -ωστόσο- να ασκούν κανονικότατα τα καθήκοντά τους.

Και εκβιαζόμενοι εμμέσως ή δια της οδού του παραδειγματισμού, με την ποινή της απόλυσης, όσοι τολμούν να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις δημοσιογράφων και τεχνικών που έφτασαν στο σημείο των επίσημων καταγγελιών, στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους, πλην όμως -μέχρι και σήμερα- ο κ. Αντώνης Πίκουλας δείχνει να μην έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα, προφανώς διότι αισθάνεται «ισχυρός» και πιθανότατα ευρισκόμενος υπό καθεστώς «προστασίας» από τους ισχυρούς οικονομικά παράγοντες της ΠΑΕ και της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ίσως γι' αυτό, τον τελευταίο καιρό, κορυφώνεται η φημολογία που θέλει τον εκδότη να παίρνει κατά διαστήματα τη... δόση του, με χρηματοδότηση - σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- προερχόμενη από ανθρώπους που ανήκουν στο περιβάλλον των αδερφών Αγγελόπουλων και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Χρήματα που μεταφέρονται με... σακούλες προς το ταμείο του Αντώνη Πίκουλα, για να πέφτουν με το σταγονόμετρο στις επιχειρήσεις του εκδότη και να μπορούν με τον τρόπο αυτό άπαντες να κάνουν της «δουλειές» τους, πιστεύοντας ότι έτσι εξυπηρετούν τα ερυθρόλευκα και όχι μόνο συμφέροντά τους.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, βέβαια, το αποτέλεσμα των οικονομικών ελέγχων που αναμένεται σύντομα να πραγματοποιηθούν από τα αρμόδια κλιμάκια του ΣΔΟΕ και των υπολοίπων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς οι ίδιες πηγές τονίζουν στο Newsbomb, ότι έχουν γίνει δεκάδες καταγγελίες από πλευράς εργαζομένων στις επιχειρήσεις του κ. Αντώνη Πίκουλα και προς την Επιθεώρηση Εργασίας.

Σε μια περίοδο όπου στο χώρο του Τύπου «σπανίζουν» τα μαγαζιά που παραμένουν «ζωντανά» με δικούς τους πόρους και όχι με χρηματοδοτήσεις από σκοτεινά κέντρα και παράκεντρα, επιβάλλεται να γίνει το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» και να σταματήσει η εκμετάλλευση εργαζομένων, ταυτόχρονα όμως και το «κρυφτούλι» που παίζεται ανάμεσα σε επιχειρηματίες που θέλουν πλέον μόνο στα... χαρτιά και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να διατηρούν τους τίτλους αυτούς, ρίχνοντας τις επιχειρήσεις τους στα βράχια και επιρρίπτοντας τις ευθύνες όλες στην οικονομική κρίση.

Και εκείνοι που εμφανίζονται (σ.σ. αποτελεί κοινό μυστικό η κατά καιρούς «συνδρομή» τους στις επιχειρήσεις Πίκουλα) να στηρίζουν οικονομικά με σακούλες το συγκεκριμένο εκδότη, ας φροντίσουν τουλάχιστον το αυτονόητο, διασφαλίζοντας ότι τα χρήματά τους θα πιάνουν τόπο, για να πληρώνονται αυτοί που εξυπηρετούν τα φανερά και... σκοτεινά συμφέροντά τους. Διότι ο Αντώνης Πίκουλας, κατηγορείται και εκ των... έσω από ανθρώπους που δουλεύουν για εκείνον, ότι τα λεφτά... χάνονται στο δρόμο προς το ταμείο για την καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr