MEDIA

Ιράν: Σε κυκλοφορία νέα εφημερίδα των μεταρρυθμιστών

Ιράν: Σε κυκλοφορία νέα εφημερίδα των μεταρρυθμιστών

Μια νέα εφημερίδα των μεταρρυθμιστών, η Μαρντόμ-ε Εμρούζ ("Ο λαός του σήμερα" στα περσικά), κυκλοφόρησεστο Ιράν με στόχο να διαδώσει "την αλήθεια (...) γλυκιά ή πικρή" είναι αυτή, σύμφωνα με τη διεύθυνσή της.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων ISNA, ο γενικός διευθυντής της εφημερίδας 'Αχμαντ Σαταρί εξηγεί πως θέλει να "οικοδομήσει μια δομή που θα συμφιλιώσει τον κόσμο με τον Τύπο και που θα επιτρέψει στον λαό να ενημερώνεται για την αλήθεια στη χώρα του, είτε γλυκιά είτε πικρή είναι αυτή, και να την ακούει από αξιόπιστες εθνικές πηγές".

Ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί, μετριοπαθής ιερωμένος που εξελέγη τον Ιούνιο του 2013, ζήτησε να υπάρχει περισσότερη ελευθερία στις πολιτιστικές και κοινωνικές υποθέσεις, κυρίως όσον αφορά τον Τύπο. Ωστόσο αντιμετωπίζει τις αντιρρήσεις των συντηρητικών, οι οποίοι ελέγχουν διάφορα όργανα εξουσίας και επικρίνουν συχνά τις θέσεις της κυβέρνησης, τις οποίες θεωρούν υπερβολικά φιλελεύθερες.

Μετά την εκλογή του Ροχανί, τρεις εφημερίδες μεταρρυθμιστών έχουν κλείσει.

Ο διευθυντής της νέας εφημερίδας, ο Μοχάμαντ Γουσανί, είναι στα 38 του χρόνια μεγάλο όνομα στον ιρανικό Τύπο. Κατείχε την ίδια θέση σε γνωστές εφημερίδες που υποστηρίζουν τους μεταρρυθμιστές όπως η Σαργ.

"Αυτή η εφημερίδα θέλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας και το μεταρρυθμιστικό της πνεύμα", δήλωσε πρόσφατα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA. "Στην παρούσα κατάσταση, χρειαζόμαστε σε αυτή τη χώρα να γίνει κατανοητό το δημοκρατικό κίνημα που βασίζεται στη μετριοπάθεια", πρόσθεσε λέγοντας ότι η εφημερίδα υποστηρίζει την πολιτική του προέδρου Ροχανί.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις