MEDIA

Fox News: Ζήτησε συγγνώμη για σχόλιο περί Μουσουλμάνων

Fox News: Ζήτησε συγγνώμη για σχόλιο περί Μουσουλμάνων

Tο αμερικανικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ζήτησε επανειλημμένα συγγνώμη διότι μετέδωσε, μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ισχυρισμούς σχολιαστών του περί ύπαρξης στην Ευρώπη περιοχών όπου επικρατεί ανομία και αναρχία και όπου απαγορεύεται να κυκλοφορούν μη μουσουλμάνοι στους δρόμους.

Ένας σχολιαστής και ένας δημοσιογράφος του δικτύου υποστήριξαν ότι υπάρχουν, ιδίως στη Γαλλία και στη Βρετανία, περιοχές όπου οι πολίτες άλλων θρησκειών εκτός της μουσουλμανικής δεν επιτρέπεται να επισκέπτονται και όπου η αστυνομία δεν κάνει ποτέ περιπολίες.

Την 11η Ιανουαρίου ο σχολιαστής Στίβεν Έμερσον είχε πει στο Φοξ Νιους κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με επίκεντρο την πολυπολιτισμικότητα της βρετανικής κοινωνίας ότι στη Βρετανία «υπάρχουν ολόκληρες πόλεις, όπως το Μπέρμιγχαμ, όπου ο πληθυσμός είναι απόλυτα μουσουλμανικός, στις οποίες οι μη μουσουλμάνοι απλά δεν πηγαίνουν ποτέ».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είχε χαρακτηρίσει τότε τον Στίβεν Έμερσον «απόλυτα ηλίθιο».

Την περασμένη εβδομάδα, ένας δημοσιογράφος του δικτύου, ο Νόλαν Πίτερσον, είχε υποστηρίξει, από την πλευρά του – χρησιμοποιώντας μάλιστα και χάρτες – ότι υπάρχουν στο Παρίσι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία των μη μουσουλμάνων κι όπου η αστυνομία δεν «πατάει το πόδι της».

Μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν τα σχόλια αυτά στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, το Φοξ Νιους ζήτησε επανειλημμένως συγγνώμη.

«Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, κάναμε αξιοθρήνητα λάθη σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που μεταδώσαμε από το δίκτυό μας που αφορούσαν το μουσουλμανικό πληθυσμό της Ευρώπης», τόνισε χθες η δημοσιογράφος Τζούλι Μπαντέρας.

«Υπάρχουν σίγουρα περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα στην Ευρώπη, όπως και στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες του κόσμου, όπου η αστυνομία και οι πολίτες κυκλοφορούν με μεγάλη προσοχή» υπογράμμισε πάντως το αμερικανικό δίκτυο.

Σχετικές ειδήσεις