MEDIA

Animation της Wall Street Journal για τις ελληνικές εκλογές (video)

Animation της Wall Street Journal για τις ελληνικές εκλογές (video)

Το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα μπορούσε να εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της Κυριακής αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Wall Street Journal.

Η εφημερίδα δημοσιεύει ένα animation, ενόψει των εκλογών της Κυριακής, τις διαπραγματεύσεις της νέας κυβέρνησης με τους εταίρους και το ενδεχόμενο Grexit.

Στο βίντεο γίνεται αναφορά στις τρεις αποτυχημένες ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που οδήγησαν στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων παρουσιάζονται οι προοπτικές για την επομένη της 25ης Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει το βίντεο «η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν η Ελλάδα επιθυμεί να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, σε αντάλλαγμα τα 240 δισ. δολάρια βοήθειας από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ.

» Αν δεν συμβεί αυτό, ορισμένοι φοβούνται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από την ευρωζώνη» και «η Ελλάδα θα αρχίσει να χρησιμοποιεί την δραχμή και πάλι ως το εθνικό της νόμισμα.

» Η δραχμή θα μπορούσε να χάσει ένα σημαντικό μέρος της αξίας της, αντανακλώντας τη χαμηλή διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας και τις ανάγκες της για συνέχιση της χρηματοδότησης από το εξωτερικό».

Στο animation, παρουσιάζονται οι θέσεις των δύο κύριων «μονομάχων» της Κυριακής, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ενώ περιγράφεται τι θα γίνει αν κανένα κόμμα δεν καταφέρει να έχει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές και τι θα ακολουθήσει για το σχηματισμό κυβέρνησης, με το ενδεχόμενο της συμμετοχής άλλων κομμάτων.

Πληροφορεί τέλος και για το ενδεχόμενο νέων εκλογών αν δεν υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης.

Απόδοση: Karfotiko

Σχετικές ειδήσεις