MEDIA

Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου (27/1/2015)

Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου (27/1/2015)

Η εφημερίδα "Αφρίκα" (Αφρική) με τίτλο "Τρελάθηκε η ΔΔΑ (Διοίκηση δυνάμεων ασφαλείας)" αναφέρεται στην περίπτωση του Αλί Τσαγμάν, ο οποίος τρεις φορές έχει πάρει "χαρτί ακαταλληλότητας" για το στρατό από την επιτροπή υγείας του νοσοκομείου, όμως η "διοίκηση" των "δυνάμεων ασφαλείας" δεν το αναγνωρίζει και χθες του ζήτησε να περάσει από επιτροπή του στρατιωτικού νοσοκομείου.

Ως αποτέλεσμα ο νεαρός παραφρόνησε και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, με την οικογένειά του να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο ψυχικής υγείας. Αλλού μιλά για ρεζίλι, καθώς ξενοδοχείο, το οποίο έχει κατασχεθεί από την τράπεζα λόγω χρεών του ιδιοκτήτη, φαίνεται να ενοικιάσθηκε από τον ιδιοκτήτη και διερωτάται πώς γίνεται αυτό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στην Ελλάδα συνέβη κάτι για πρώτη φορά και σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την θρησκευτική τελετή στην ορκωμοσία του.

Με τίτλο "Η αγαπημένη των διαρρηκτών είναι η Κερύνεια" η εφημερίδα "Χαλκίν Σεσί" (Φωνή του λαού) γράφει ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της "αστυνομίας" τα τελευταία τρία χρόνια έχουν σημειωθεί 1.599 ληστείες σε όλες τις κατεχόμενες περιοχές και ενώ το 2012 και 2013 τα περισσότερα περιστατικά ήταν στην Αμμόχωστο, το 2014 επίκεντρο των διαρρήξεων έγινε η Κερύνεια. Αλλού γράφει ότι σήμερα πραγματοποιείται εκδήλωση μνήμης των Τ/κ που έχασαν την ζωή τους στα επεισόδια 27-28 Ιανουαρίου 1958, επί αγγλικής αποικιοκρατίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ορκωμοσία με πολιτικό όρκο του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα και γράφει ότι το πρώτο γκολ πήγε στην εκκλησία.

Με τίτλο "Πυρ και μανία οι συντεχνίες" η εφημερίδα "Χαβαντίς" (Είδηση) γράφει ότι οι δηλώσεις του πρώην "υπουργού" παιδείας Μουσταφά Αραμπατζίογλου ο οποίος στράφηκε εναντίον όλων καταλογίζοντάς τους ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην παιδεία, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των συντεχνιών των εκπαιδευτικών. Αλλού αναφέρεται στην ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα, του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδας, και γράφει ότι έγινε χωρίς γραβάτα και το Ευαγγέλιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έκλεισαν οι πόρτες του φράγματος Αλάκιοπρου από το οποίο θα διοχετεύεται το νερό στα κατεχόμενα μέσω αγωγού, ενώ εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι των σπιτιών που θα μείνουν εντός του φράγματος, επειδή κρίνουν μη ικανοποιητικά τα σπίτια που τους δόθηκαν αλλού ως αντιπαροχή.

Σχετικές ειδήσεις