MEDIA

Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου (13/2/2015)

Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου (13/2/2015)

Η ληστεία που έγινε χθες (12/2/2015) καταμεσήμερο σε υποκατάστημα της Συνεργατικής Τουρκικής Τράπεζας Λεμεσού, στην κατεχόμενη Λευκωσία, οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπουλέντ Αρίντς, στο πλαίσιο της παράνομης επίσκεψης του στα κατεχόμενα, οι επερχόμενες "προεδρικές" εκλογές του Απριλίου, είναι μερικά από τα σημερινά θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδα τους οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο "Ψέμα και απάτη" αναφέρεται στην περίπτωση του Αλί Τσαγμάν, ο οποίος αναζητείται ως λιποτάκτης. Παρά το γεγονός ότι ο Τσαγμάν έχει εξεταστεί από ψυχίατρο και έχει θεωρηθεί ακατάλληλος για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία εντούτοις η "αστυνομία" επιμένει να τον αναζητεί. Η εφημερίδα παρουσιάζοντας στο πρωτοσέλιδο της δύο έγγραφα/ αναφορές σχετικά με την ιατρική κατάσταση του Τσαγμάν, τα οποία φέρουν την υπογραφή ιατρών του "κράτους", υποστηρίζει ότι οι "δυνάμεις ασφαλείας" δίνουν ψεύτικες και αβάσιμες πληροφορίες στο κοινό, όσον αφορά στην υπόθεση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ληστεία που έγινε χθες καταμεσήμερο σε υποκατάστημα της Συνεργατικής Τουρκικής Τράπεζας Λεμεσού, στη Λευκωσία, όταν δύο ένοπλοι μασκοφόροι κατάφεραν να κλέψουν 8 χιλιάδες 200 ΤΛ (περίπου 3 χιλιάδες Ευρώ). Αλλού γράφει ότι οι συντεχνία των "δημόσιων" υπαλλήλων Καμού-Σεν μαζί με τη συντεχνία του προσωπικού του παράνομου αεροδρομίου Χαβά-Σεν, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το "προεδρικό", για το θέμα της προσαρμογής των μισθών των υπαλλήλων των πρώην "τουρκοκυπριακών αερογραμμών".

Με τίτλο "Ήταν τόσο εύκολο" η εφημερίδα "Χαλκίν Σεσί" (Φωνή του λαού) γράφει ότι ένοπλη ληστεία διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι σε υποκατάστημα της Συνεργατικής Τουρκικής Τράπεζας Λεμεσού, όπου οι ληστές εισήλθαν στο υποκατάστημα φορώντας μάσκες και απέσπασαν χρηματικό ποσό αξίας 8700 τουρκικές λίρες (περίπου 3000 ευρώ) και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με μοτοσυκλέτα η οποία επίσης ήταν κλεμμένη. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίντς σε δηλώσεις κατά την παράνομη επίσκεψη του στα κατεχόμενα τόνισε ότι η "ΤΔΒΚ" έχει προοπτικές επιτυχίας, ενώ σημείωσε ακόμα ότι με τον ερχομό του νερού στα κατεχόμενα θα υπάρξει αναζωογόνηση στην ευημερία και την παραγωγή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οι ειδικοί σχετικά με την "υποψήφια" για τις παράνομες προεδρικές εκλογές στα κατεχόμενα Σιμπέλ Σιμπέρ, εάν το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα αγωνιστεί για την "υποψήφια" του, τότε η κ. Σιμπέρ θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο "Ληστεία 8 χιλιάδων 200 ΤΛ" αναφέρεται επίσης στη χθεσινή ληστεία που έγινε σε υποκατάστημα της Συνεργατικής Τουρκικής Τράπεζας Λεμεσού. Δύο ένοπλοι μασκοφόροι αφού κατάφεραν να πάρουν 8 χιλιάδες 200 ΤΛ (περίπου 3 χιλιάδες Ευρώ), τράπηκαν σε φυγή με μοτοσυκλέτα, την οποία παράτησαν σε κοντινό σημείο, με αποτέλεσμα η "αστυνομία" να διαπιστώσει ότι ήταν κλεμμένη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος κατά την παράνομη επίσκεψη του στα κατεχόμενα είπε ότι η Τουρκία συνεχίζει να δείχνει ενδιαφέρον και να στηρίζει το ψευδοκράτος. Αλλού γράφει ότι ο ανεξάρτητος "υποψήφιος" για τις "προεδρικές" εκλογές του Απριλίου, Κουντρέτ Οζέρσαϊ, είπε ότι οι άλλοι δύο "υποψήφιοι" επικοινωνούν με όσους στηρίζουν την "υποψηφιότητα" του και προσπαθούν να τους πείσουν να μην τον ψηφίσουν.

Η εφημερίδα "Κίπρις" (Κύπρος) με τίτλο "Οι Τουρκοκύπριοι ενσωματώνονται με όλο τον κόσμο" αναφέρεται στην χθεσινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού Μπουλέντ Αρίντς στα κατεχόμενα όπου παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων του νέου τερματικού κτιρίου και αεροδιαδρόμου του παράνομου αεροδρομίου Ερτζάν, ο οποίος έδωσε το μήνυμα ότι η "απομόνωση" των Τ/κ δεν μπόρεσε να εμποδίσει την πορεία τους και το άνοιγμα τους προς τη διεθνή κοινότητα ενώ σημείωσε ότι η Τουρκία υποστηρίζει και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ενδυνάμωση των κατεχομένων. Αλλού αναφέρεται στην ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε σε υποκατάστημα της Συνεργατικής Τουρκικής Τράπεζας Λεμεσού όπου οι δράστες απέσπασαν λεία 8700 τουρκικών λιρών (περίπου 3000 ευρώ). Σε άλλο θέμα γράφει ότι έφθασαν στο νησί τα εμβόλια για την καταπολέμηση του ιού LSD (Λοιμώδους Οζώδους Δερματίτιδας) και άρχισαν οι εμβολιασμοί των ζώων τα οποία είχαν προσβληθεί από τον ιό.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο "Χαμένοι οι δύο ληστές" αναφέρεται επίσης στη ληστεία που πραγματοποίησαν δύο ένοπλοι μασκοφόροι, χθες το μεσημέρι, σε υποκατάστημα της της Συνεργατικής Τουρκικής Τράπεζας Λεμεσού, στη βιομηχανική περιοχή της κατεχόμενης Λευκωσίας και γράφει ότι οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν και ότι καταζητούνται από τις "αστυνομικές αρχές". Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, αποποιήθηκαν του δικαιώματος καταβολής της κυβερνητικής σύνταξης. Αλλού αναφέρει ότι σε τελετή στην οποία παρέστη και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας, τέθηκαν οι βάσεις των νέων επενδύσεων στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις