MEDIA

Νέα επίθεση της Bild που κάνει λόγο για «ελληνικό ατύχημα» και Grexit

Νέα επίθεση της Bild που κάνει λόγο για «ελληνικό ατύχημα» και Grexit

Οι βολές της ανθελληνικής εφημερίδας BILD κατά της Ελλάδας συνεχίζονται και σε σημερινό της (10/3/2015) άρθρο που κάνει λόγο για «ελληνικό ατύχημα» ('Graccident) μία λέξη που προκαλεί άγχος στις Βρυξέλλες.

Φυσικά τα χρεώνει όλα στην παρούσα κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για στασιμότητα και απραξία.

«Η Ελλάδα» όπως υποστηρίζει, « δεν έχει ακόμα υποβάλλει ένα σχέδιο για το ποιες μεταρρυθμίσεις σκοπεύει να αντιμετωπίσει. Από την άλλη πλευρά, ο Ντάισελμπλουμ προειδοποιεί τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Άρα, το Graccident είναι πιθανό», αναφέρει η εφημερίδα .

Επιπλέον αναλύει τις πέντε φάσεις που θα μεσολαβήσουν αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ μέσω ατυχήματος.

Αναλυτικότερα τα σενάρια αναλύονται σε 4 φάσεις. Κι αυτά, σύμφωνα με την Bild, είναι:

Πρώτη φάση: Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε χρηματοδότηση της Ελλάδας. Η ΕΚΤ θα απαγορεύσει την έκδοση νέων βραχυπρόθεσμων κρατικών ομολόγων (T-bills), η ελληνική κυβέρνηση θα σταματήσει να λαμβάνει δάνεια έκτακτης ανάγκης μέσω του ELA και έτσι θα βρεθεί μπροστά σε ένα οικονομικό χάος.

Δεύτερη φάση: Ένα μεγαλύτερο κύμα εκροής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό θα συμβεί αν δουν οι Έλληνες πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της και υπό το φόβο της εξόδου από το ευρώ, σπεύσουν να τραβήξουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.

Τρίτη φάση: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις από τη στιγμή που σε ώρα ανάγκης αναγκάστηκε να λεηλατήσει τα συνταξιοδοτικά ταμεία μέσω των αποθεματικών τους.

Τέταρτη φάση: Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει την απόσυρση της χώρας του από το ευρώ.

Πέμπτη φάση: Επιστρέφει η δραχμή. Η συναλλαγματική ισοτιμία της με το ευρώ θα είναι σημαντικά χαμηλότερα και ουσιαστικά θα είναι ένα υποτιμημένο νόμισμα.

Σχετικές ειδήσεις