MEDIA

ΕΠΗΕΑ: Mιλά για κυνήγι μαγισσών και απαντά στις καταγγελίες

ΕΠΗΕΑ: Mιλά για κυνήγι μαγισσών και απαντά στις καταγγελίες

Οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ, αντί να ασκούνται σε κυνήγι μαγισσών (πραξικόπημα της ΕΠΗΕΑ η πρόσκληση του Ευάγγελου Τάτση για την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ και άλλα φληναφήματα και πομφόλυγες), θα πρέπει με υπευθυνότητα να απαντήσουν στο γιατί στις πρόσφατες εκλογές οι συντάκτες για πρώτη φορά στα χρονικά της ΕΣΗΕΑ και μάλιστα σε τόσο κρίσιμες εκλογές γύρισαν την πλάτη τους στην ΕΝΩΣΗ τους απέχοντας κατά τρόπο εκκωφαντικό απ' τις αρχαιρεσίες για τον ΕΔΟΕΑΠ. Με αυτήν την ανακοίνωση η ΕΠΗΕΑ απαντά στις καταγγελίες που έγιναν την περασμένη εβδομάδα από τους νεοεκλεγέντες στον ΕΔΟΕΑΠ Πόπη Χριστοδουλίδου και Γιάννη Αγγέλη με τίτλο «ΕΔΟΕΑΠ : Οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί ψηφίζουν, αλλά, κατά πως φαίνεται, οι εργοδότες αποφασίζουν…».

Η ανακοίνωση-καταγγελία ανέφερε ότι «ο συνάδελφος Ευ.Τάτσης, που εκλέχθηκε από την ΕΠΗΕΑ για το Συμβούλιο του Ταμείου προχώρησε σε σύγκληση του Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ για την Τρίτη 24/3, παρά την ενημέρωσή του από εμάς ότι αυτό είναι παράτυπο, καθώς, το Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ συγκαλείται από τον πλειοψηφούντα Σύμβουλο της ΕΣΗΕΑ, η οποία είναι η πλειοψηφούσα Ένωση στο Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ.( η πρώτη και μεγαλύτερη Ενωση στον ΕΔΟΕΑΠ)».

Η ΕΠΗΕΑ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «Θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν τούτη την κρίσιμη ώρα έχουμε την πολυτέλεια να δημιουργούμε προβλήματα για ένα θέμα καθαρά τυπικό, όπως αυτό του ποιος συγκαλεί το ΔΣ, ένα θέμα για το οποίο οι απόψεις των Νομικών Συμβούλων του ΕΔΟΕΑΠ κ.κ. Δημητρίου Μέλισσα και Αντώνη Καινούριου, ως επίσης και του Νομικού Συμβούλου της ΕΣΗΕΑ κ. Αποστόλου Τσαλαπάτη συμπίπτουν στον πρώτο σε ψήφους ανεξαρτήτως της ΕΝΩΣΗΣ απ' την οποία προέρχεται. Στο σημείο αυτό και για να λήξει η συζήτηση “περί όνου σκιάς, προτείνουμε να δώσει ο ΕΔΟΕΑΠ και η ΕΣΗΕΑ στην δημοσιότητα, αυτούσιες και όχι σε αποσπάσματα, τις γνωμοδοτήσεις των ανωτέρω Νομικών Συμβούλων για να μάθουν οι ασφαλισμένοι την αλήθεια σχετικά με το ποιος είναι κατά νόμο αρμόδιος να συγκαλέσει το ΔΣ του οργανισμού !!!!».

Η ΕΠΗΕΑ στη συνέχεια μιλά για «κρεσέντο παραλογισμού» των συνδικαλιστών της ΕΣΗΕΑ αναφέροντας ότι «στην ΕΠΗΕΑ κανείς δεν έχει την πρόθεση ή την επιθυμία να αμφισβητήσει τον ρόλο της ΕΣΗΕΑ στον κλάδο, αλλά δεν θα περιμένουμε στο διηνεκές, ενώ το “σπίτι μας -ΕΔΟΕΑΠ- καίγεται”, να συνεννοηθούν οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ για το αν και πότε προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλία για να “σβήσουν την φωτιά”. Την Παρασκευή 27 Μαρτίου, οπότε και η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με την συγκρότησή του σε σώμα, ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να αποκτήσει ΔΙΟΙΚΗΣΗ».

Στο τέλος της ανακοίνωσής της η ΕΠΗΕΑ καλεί τα 9 μέλη που εκλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν τις Ενώσεις τους στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ «και ιδιαίτερα τα μέλη που εκπροσωπούν την ΕΣΗΕΑ, να απεμπλακούν από συνδικαλιστικές και συντεχνιακές νοοτροπίες και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη των Ενώσεών τους, να συγκροτηθούν σε σώμα, σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, ανιδιοτελώς και ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες των συναδέλφων τους που τους τίμησαν με την ψήφο τους».

Σχετικές ειδήσεις