MEDIA

Λεφτά... υπάρχουν, τελικά, αλλά για την Digea

Λεφτά... υπάρχουν, τελικά, αλλά για την Digea

Στο... μαγικό κόσμο των Media, ακόμα και την περίοδο κατά την οποία η... ρευστότητα αποτελεί άγνωστη λέξη για την αγορά και τις τράπεζες, όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και να χορηγηθεί δάνειο ύψους άνω των 13 εκατομμυρίων ευρώ στην Digea, την εταιρεία που έφτιαξαν οι καναλάρχες για να κάνουν τη μεγάλη μπίζνα με τις ψηφιακές συχνότητας και τη... μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΔΑΝΕΙΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 13 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Λίγα μόλις 24ωρα πριν την απόφαση της κυβέρνησης να εξυγιάνει τον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και να διασφαλίσει ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί θα εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος στο ακέραιο, είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και ενδοκυβερνητικά, η δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι η Digea κατόρθωσε μέσα στη... θύελλα της οικονομικής ασφυξίας που επικρατεί στη χώρα, να λάβει δάνειο μεγαλύτερο των 13 εκατομμυρίων ευρώ, από ελληνική τράπεζα.

Στα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία ενεχυριάστηκαν, φέρονται να είναι και οι μετοχές που κατέχουν οι εταιρείες των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετέχουν στην Digea, δηλαδή των ήδη υπερχρεωμένων καναλιών.

Το γεγονός, ότι οι ίδιοι καναλάρχες χρωστούν στο κράτος 24.150.633,93 ευρώ ως αντάλλαγμα για τη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων εθνικής εμβέλειας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, φαίνεται πως δεν στάθηκε εμπόδιο να λάβουν ένα τεράστιο δάνειο από τράπεζα, η οποία έχει ανακεφαλαιοποηθεί με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Τα χρήματα αυτά θα πάνε στην Digea, η οποία κατέχει το μονοπώλιο στις ψηφιακές πια συχνότητες, μετά το σκανδαλώδη διαγωνισμό με μοναδικό υποψήφιο την εταιρεία των καναλαρχών.

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι ένα... Είναι δυνατόν η Digea να εξασφάλισε δάνειο χρησιμοποιώντας ως εγγυήσεις τις... ψηφιακές συχνότητες;

Το θέμα θα πρέπει να έλθει άμεσα στη Βουλή και να διερευνηθεί το εν λόγω δάνειο από τη Δικαιοσύνη, για να ελεγχθούν οι όροι και οι εγγυήσεις.

Σχετικές ειδήσεις