MEDIA

ΠΟΣΠΕΡΤ: Κάλεσμα για έφοδο στο Ραδιομέγαρο

ΠΟΣΠΕΡΤ: Κάλεσμα για έφοδο στο Ραδιομέγαρο

Με κάλεσμά της, η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητά από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να μεταβούν στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ – ΕRTOPEN και στη συνέχεια να μπουν στο ραδιομέγαρο.

Απαίτησή τους είναι να ενταχθούν όλοι στο πρόγραμμα επιστροφής στην εργασία τους, αφού όπως αναφέρουν "Το πότε θα διορίσει η κυβέρνηση Διοικητικό Συμβούλιο είναι θέμα δικό της και δεν αφορά τους εργαζόμενους, που αμείβονται πλέον και θέλουν να προσφέρουν!". Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι "η κυβέρνηση θα μπορούσε να το έχει κάνει από τις αρχές Μαρτίου! γι’ αυτό άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός κατέθεσε τροπολογία στο νόμο για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» η όποια ψηφίστηκε".
Στην ανακοίνωσή της επίσης ζητά άμεση συνάντηση με το νεοδιοριζόμενο ΔΣ της ΕΡΤ.

Η διοίκηση της ΕΡΤ απαντώντας διευκρίνισε πως «Μόνο αρμόδιο όργανο που θα επιμεληθεί της διαδικασίας ανάθεσης καθηκόντων στους εργαζόμενους της ΕΡΤ ΑΕ, οι συμβάσεις των οποίων αναβίωσαν από την 29.04.2015, είναι το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από την εφαρμογή του νόμου 4324/2015. Οι διαδικασίες επιλογής και διορισμού του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχουν ήδη εκκινήσει και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους εντός της εβδομάδος. Το απερχόμενο ΔΣ στερείται κάθε αρμοδιότητας να επιληφθεί σχετικώς και επομένως κινήσεις όπως οι ανωτέρω ουδέν προσφέρουν στην ομαλή λειτουργία της εταιρείας».

Σχετικές ειδήσεις