MEDIA

Μειωμένα κεφάλαια και τεράστιες ζημιές για τους καναλάρχες

Μειωμένα κεφάλαια και τεράστιες ζημιές για τους καναλάρχες

Οι παραδοσιακοί «εργολάβοι» της ενημέρωσης που επί σειρά ετών διαχειρίζονται την πληροφόρηση του ελληνικού λαού συνεχίζουν - αν και βυθίζονται στην ύφεση – να ζητούν προνομιακή μεταχείριση τόσο σε ό,τι αφορά στον επανακαθορισμό των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, όσο και σε ό,τι αφορά στις ρυθμίσεις των χρεών τους.

Τα οικονομικά στοιχεία των 5 μεγαλύτερων -βάσει κύκλου εργασιών του 2014- τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας (Mega, Antenna, Alpha, Star, Σκάι) είναι τουλάχιστον θλιβερά, αφού καταγράφονται τεράστιες ζημιές εκατομμυρίων ευρώ , ενώ ταυτόχρονα οι υποχρεώσεις τους ( οι οποίες βεβαίως δεν εξυπηρετούνται) έχουν αυξηθεί σε δυσθεώρητα ύψη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα ίδια κεφάλαια που χρησιμοποιούν έχουν μειωθεί τουλάχιστον 20% σε σχέση με πέρσι ενώ οι ιδιοκτήτες τους αν και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να επενδύσουν στην ενημέρωση, ζητούν μανιωδώς να πάρουν με συνοπτικές διαδικασίες τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα των τηλεοπτικών σταθμών τα οποία συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Direction Βusiness Reports για ιστοσελίδα, προκύπτουν τα εξής για την οικονομική χρήση 2014:

  • Ο συνολικός κύκλος εργασιών ανήλθε στα 277,53 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 6% το 2014 σε σχέση με το 2013.
  • Οι ζημίες προ φόρων έφτασαν τα 44,58 εκατ. ευρώ (μειωμένες όμως κατά 12% σε σχέση με τις αντίστοιχες ζημίες προ φόρων του 2013).
  • Τα συνολικά ίδια κεφάλαια μειώθηκαν κατά 20,52% το 2014 σε σχέση με το 2013 και ανήλθαν στα 56,86 εκατ. ευρώ.
  • Οι συνολικές υποχρεώσεις τους (βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες) έφτασαν τα 739 εκατ. ευρώ το 2014 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,37% σε σχέση με το 2013.
oikonomika stoixeia

Σχετικές ειδήσεις