MEDIA

ΕΣΗΕΑ: Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα Παρασκευή σε ιδιωτικά κανάλια, ΕΡΤ και ΑΠΕ

ΕΣΗΕΑ: Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα Παρασκευή σε ιδιωτικά κανάλια, ΕΡΤ και ΑΠΕ

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία έχουν κηρύξει ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ (μετά από συνεννόηση με την ΠΟΕΣΥ) απότις 6 το πρωί της Παρασκευής (23/10) έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα Παρασκευή, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ (στο Πρακτορείο, στις ιστοσελίδες, στις ραδιοτηλεοπτικές καλύψεις και μεταδόσεις, στο ραδιόφωνο και στις εκδόσεις του), τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (στα γραφεία Τύπου υπουργείων, ΟΤΑ, Περιφερειών και στα γραφεία Τύπου Ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό), το Κανάλι της Βουλής, σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και σε όλα τα συνδεόμενα διαδικτυακά μέσα.

Στη σχετική του ανακοίνωση, το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών, υπογραμμίζει την αταλάντευτη στάση του στην υπεράσπιση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, καθώς και τον πλουραλισμό.

Εκφράζει επίσης την αντίθεσή του στη μεθόδευση που αποσκοπεί να μετατρέψει τους δημοσιογράφους σε δημοσίους υπαλλήλους και καταγγέλλει, όπως και στην Επιτροπή της Βουλής, ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στο νέο μιντιακό τοπίο με το νέο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.

Αντιθέτως, υπάρχουν περιθώρια για νέες απολύσεις και αποδόμηση εργασιακών σχέσεων.

Σχετικές ειδήσεις