MEDIA

Αλλάζει ρότα το κανάλι ABC

Αλλάζει ρότα το κανάλι ABC

Τον Μάιο του 2016 θα βρεθεί στο πηδάλιο του ABC ένα από τα διευθυντικά στελέχη της Google.

H Michelle Guthrie θα αντικαταστήσει τον σημερινό επικεφαλής του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, Mark Scott και η αμοιβή της θα ανέρχεται στα $900.000 ετησίως έναντι $833.000.

Η κ. Guthrie ήταν επιφυλακτική όσον αφορά την πιθανή κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο οργανισμός με την ανάληψη των υποχρεώσεών της, σημειώνοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να κάνει δηλώσεις. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναζητηθούν τρόποι ώστε να αυξηθούν οι διαφημιστικές καταχωρήσεις, ειδικά στις ιστοσελίδες του οργανισμού.

«Η αίσθησή μου είναι ότι αυτό είναι σημαντικό, από τη στιγμή που ο προϋπολογισμός [του ABC] είναι περιορισμένος. Αλλά θα πρέπει να κατανοήσουμε τι σημαίνει κάτι τέτοιο και για το κοινό μας».

Το σωματείο των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης καλωσόρισε τον διορισμό της κ. Guthrie. «Οι εργαζόμενοι και το κοινό του ABC αναμένουν την κ. Guthrie να υπερασπιστεί την οικονομική ανεξαρτησία και την κρατική χρηματοδότηση του οργανισμού, τη διατήρηση των τοπικών θεμάτων και την προβολή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών χωρίς την παρεμβολή διαφημίσεων».

Την ίδια ώρα, οι επιλογές για την κορυφαία θέση του κρατικού δημοσιογραφικού οργανισμού της χώρας, ουδεμία σχεδόν σχέση δεν έχουν να κάνει με το δημοσιογραφικό παρελθόν των υποψηφίων. Η δημοσιογραφία είναι το λιγότερο επιθυμητό από τα κριτήρια επιλογής για τη θέση του επικεφαλής του ABC, κριτήρια τα οποία λήφθηκαν υπόψη και όσον αφορά την επιλογή της 50χρονης Guthrie για την αντικατάσταση του Mark Scott.

Στα επιθυμητά στοιχεία του υποψηφίου περιλαμβάνονταν η ικανοποιητική εμπειρία του σε εμπορικές και οικονομικές δραστηριότητες, αλλά και στο γεγονός ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει όραμα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Malcolm Turnbull, όταν ακόμα διατηρούσε το υπουργικό χαρτοφυλάκιο των Επικοινωνιών, είχε προτείνει να υπάρχει διαχωρισμός στους ρόλους των διοικητικών διευθυντών και των διευθυντών σύνταξης.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σχετικές ειδήσεις