MEDIA

Το «τελευταίο αντίο» στον Ντάνο Λυγίζο

Το «τελευταίο αντίο» στον Ντάνο Λυγίζο

Ένας ακόμη από την λαμπρή γενιά του κινηματογράφου και του θεάτρου άφησε την τελευταία του πνοή, την παραμονή Χριστουγέννων, σε ηλικία 77 ετών, σε πνευμονολογική κλινική ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, όπου είχε μεταφερθεί από τις 15 Νοεμβρίου από τη Στέγη Ηλικιωμένων όπου διέμενε.

Φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ηθοποιό και παρουσιαστή Ντάνο Λυγίζο, για το τελευταίο ταξίδι του στο νεκροταφείο Ζωγράφου, όπου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Βάσια Τριφύλλη, ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Νίκος Παπαναστασίου και άλλοι.

Η οικογένεια του Ντάνου Λυγίζου είχε εκφράσει την επιθυμία, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στον τραπεζικό λογαριασμό (ΕΤΕ 116/296076-12).

Ο Ντάνος Λυγίζος είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1938 και είχε σπουδάσει στην Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου. Στο ελληνικό θέατρο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1964 όπου διακρίθηκε στις επιθεωρήσεις και στον κινηματογράφο το 1968.

Από τη μικρή οθόνη έγινε γνωστός τη δεκαετία του ’70, καθώς και του ’90 οπότε παρουσίαζε μαζί με την Ελένη Ράντου και την Πόπη Χατζηδημητρίου την επιτυχημένη εκπομπή «Όχι τα νέα του ΑΝΤ-1».

Σχετικές ειδήσεις