MEDIA

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (03/03/2016) πρωτοσέλιδα

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (03/03/2016) πρωτοσέλιδα

Με τα αντιφατικά μηνύματα του Βερολίνου για την αξιολόγηση σε συνάρτηση με το προσφυγικό απασχολείται ο τύπος σήμερα (03/03/2016).

Αλλαγή ρότας καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στη στάση του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα. Η Γερμανία, όπως δείχνουν και οι δηλώσεις της Αν. Μέρκελ, στηρίζει τη χώρα μας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. Στροφή διαπιστώνεται στην αξιολόγηση, με χαλάρωση των πιέσεων. Χαρακτηριστικά είναι δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Βερολίνο επιθυμεί να δώσει ευελιξία στη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού.

Επίσης θα διαβάσετε για βόμβα αναδρομικών περικοπών στις συντάξεις που εκδίδουν με επιφύλαξη τα Ταμεία αποκαλύπτει η εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των ποσών για όσους αποχώρησαν εντός του 2015 και κυρίως μετά την 1/7/2015.

Πάνω από 100.000 νέοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που υπέβαλαν αίτηση εντός του 2015 και πήραν είτε προσωρινή είτε και οριστική σύνταξη κινδυνεύουν τώρα να επιστρέψουν πίσω χρήματα επειδή τα Ταμεία υποχρεώνονται να υπολογίσουν τα ποσά με διαφορετικό τρόπο και σύμφωνα με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν τον Αύγουστο του 2015 με το νόμο 4336/15 για το τρίτο Μνημόνιο!

Διαβάστε εδώ τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Για τα κόκκινα δάνεια μιλά ο οικονομικός τύπος και την ένεση ρευστότητας από εταιρικά ομόλογα. Παράλληλα αναφέρεται σε διαφορετική φιλοσοφία μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών. Οσον αφορά τα χρηματιστηριακά ζητείται ψυχραιμία από τους επενδυτές.

Διαβάστε εδώ τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων

Σχετικές ειδήσεις