MEDIA

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (29/03/2016) πρωτοσέλιδα

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (29/03/2016) πρωτοσέλιδα

Την πεποίθηση ότι «θα έχουμε κλείσει τη διαπραγμάτευση έως τις 15 Απριλίου γιατί μετά έχουμε τη Σύνοδο του ΔΝΤ», εκφράζει η κυβέρνηση με βάση τον πολιτικό Τύπος σήμερα Τρίτη 29/3.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα

Σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα έχουν κατακρημνιστεί οι τιμές παραγωγού γάλακτος, ενώ στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι τιμές παραμένουν αμετάβλητες, διευρύνοντας την ψαλίδα... μεταξύ των τιμών παραγωγού και των λιανικών τιμών.

Η εγχώρια παραγωγή γάλακτος μένει στα αζήτητα κινδυνεύοντας με αφανισμό και η αγορά «πλημμυρίζει» με εισαγόμενο φθηνό φρέσκο γάλα από Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη. Περισσότεροι από 35.000 τόνοι φρέσκου γάλακτος εισήχθησαν στη χώρα μας το 2015 χωρίς να γνωρίζει κανείς πού κατευθύνθηκαν, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά προϊόντα ξένης ετικέτας, ενώ οι συνολικές εισαγωγές διαφόρων ειδών γάλακτος ανήλθαν πέρυσι σε 113.000 τόνους.

Επίσης θα διαβάσετε για νέες μειώσεις αποδοχών για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που λαμβάνουν πάνω από 650 ευρώ το μήνα και για όσους δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους εισπράττουν πάνω από 770 ευρώ το μήνα αναμένεται να προκαλέσει ο υπολογισμός της παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με τις νέες κλίμακες που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Ακόμη μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν 2.970 προσλήψεις μονίμων και εποχικών σε διάφορους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: χρόνος ανεργίας, πολυτεκνία ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, τριτεκνία ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας, βαθμός βασικού τίτλου σπουδών και εμπειρία.

Διαβάστε εδώ τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Νέο σοκ περιμένει τους συνταξιούχους καθώς με τα φορολογικά μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται κάθε μήνα έως και 45 ευρώ, με τις μειώσεις να αφορούν όσους παίρνουν σύνταξη απο 700 ευρώ και πάνω.

Η διαπραγμάτευση, με βάση τον οικονομικό Τύπο, μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών παραμένει "παγωμένη" μέχρι τις 4 Απριλίου, οι προτάσεις όμως που συνεχίζουν να πέφτουν στο τραπέζι φαίνεται να φέρνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Διαβάστε εδώ τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων

Σχετικές ειδήσεις