MEDIA

Ισόβια κάθειρξη αντιμετωπίζει το τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού «9»

Ισόβια κάθειρξη αντιμετωπίζει το τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού «9»

Το τετραμελές τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής 60 Minutes, του αυστραλιανού καναλιού «9», προσήχθη την Τρίτη το βράδυ (ώρα Λιβάνου) σε δικαστήριο της Βηρυτού, φορώντας χειροπέδες προκειμένου να ανακοινωθούν οι κατηγορίες που τους βαρύνουν. Κατηγορούμενοι είναι η γνωστή δημοσιογράφος, Tara Brown, ο παραγωγός, Stephen Rice, ο ηχολήπτης, David Ballment, και ο κάμεραμαν, Ben Williamson.

Και τα τέσσερα μέλη του συνεργείου αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων και τις κατηγορίες της απαγωγής ανηλίκων και της ανυπακοής προς τις Αρχές του Λιβάνου και αν κριθούν ένοχοι οι ποινές φυλάκισης που προβλέπει ο νόμος της χώρας ποικίλλουν από τρία χρόνια έως και ισόβια.

Οι Αρχές του Λιβάνου απήγγειλαν τις παραπάνω κατηγορίες, πρεσβεύοντας ότι τα μέλη του συνεργείου βοήθησαν την αυστραλιανής καταγωγής Sally Faulkner, να απαγάγει τα παιδιά της από τον πατέρα τους και ότι τα τέσσερα μέλη του χρησιμοποίησαν ακόμα και όπλα προκειμένου να φέρουν σε πέρας την «απαγωγή».

Το κανάλι «9» διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα πρεσβεύουν οι Αρχές του Λιβάνου, υποστηρίζοντας ότι στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, το συνεργείο του βιντεοσκοπούσε την μητέρα την ώρα που έπαιρνε τα παιδιά της, τα οποία παρανόμως ο πατέρας τα είχε πάρει στο Λίβανο.

Η μητέρα των παιδιών υποστήριξε ότι ο πατέρας τους πήρε τα δύο παιδιά πριν από έναν χρόνο από την Αυστραλία, για διακοπές και δεν τα επέστρεψε ποτέ.

Εκτός από το τηλεοπτικό συνεργείο στο δικαστήριο προσήχθη και η κ. Faulkner όπου παρέμεινε για πέντε λεπτά. Η πεντάλεπτη συνεδρίαση του δικαστηρίου έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ παρών σ' αυτήν ήταν και ο πρώην σύζυγός της, Eli Elamine.

Οι Αρχές του Λιβάνου χρησιμοποίησαν κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να εντοπίσουν το περιστατικό. Όπως φάνηκε στο βίντεο, μία ομάδα ανδρών, τους οποίους, προφανώς, είχε προσλάβει η μητέρα από την Αυστραλία, άρπαξε τον 4χρονο γιο και την 6χρονη κόρη από τα χέρια της νταντάς και της γιαγιάς τους, ενώ αυτά βρίσκονταν στη στάση λεωφορείου.

Ο πατέρας των παιδιών εξερχόμενος του δικαστηρίου δήλωσε ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη και ότι η πρώην σύζυγός του θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει άλλο τρόπο προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα παιδιά.

Να προσθέσουμε ότι εκτός από το τετραμελές συνεργείο και την Faulkner για την απαγωγή κατηγορούνται τέσσερα ακόμα άτομα.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ