MEDIA

Εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και «πολιτικό» μέσο για απελευθέρωση συνεργείου του «60 Minutes»

Εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και «πολιτικό» μέσο για απελευθέρωση συνεργείου του «60 Minutes»

Το τετραμελές συνεργείο της εκπομπής «60 Minutes» και η Αυστραλή Sally Faulkner, η μητέρα των δύο παιδιών που το συνεργείο συνόδευε στο Λίβανο, επέστρεψαν στην Αυστραλία, μετά από την αποφυλάκισή τους από τις λιβανικές Αρχές.

Η αποφυλάκισή τους έγινε εφικτή μετά από την καταβολή εγγύησης. Αποκαλύφθηκε, επίσης, ότι για την απελευθέρωσή τους μεσολάβησε και ο αμφιλεγόμενος πρώην πολιτικός της Ν.Ν. Ουαλίας και επιχειρηματίας, Eddie Obeid, που κατάγεται από το Λίβανο, τηλεφωνώντας σε πολιτικά πρόσωπα του Λιβάνου.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τέσσερα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του καναλιού 9, μεταξύ αυτών και η γνωστή δημοσιογράφος, Tara Brown, συνελήφθησαν στη Βηρυτό και κρατούνταν για δύο εβδομάδες, κατηγορούμενοι ως συνεργοί σε απόπειρα απαγωγής ανηλίκων και για αντίσταση κατά των Αρχών της χώρας.

Το τηλεοπτικό συνεργείο πήγε στη Βηρυτό συνοδεύοντας την Sally Faulkner, μητέρα των δύο παιδιών που η ίδια και τα μέλη του συνεργείου φέρεται ότι προσπάθησαν να «απαγάγουν». Η Faulkner είχε πάρει την αποκλειστική κηδεμονία των δύο παιδιών από το Οικογενειακό Δικαστήριο Αυστραλίας, αλλά είχε να δει τα παιδιά της ένα χρόνο. Ο πρώην σύζυγός της και πατέρας τους Ali Elamine, ενώ αρχικά πήρε τα παιδιά από την μητέρα τους προφασιζόμενος ότι θα τα πήγαινε διακοπές στο Λίβανο, παρέμεινε εκεί κρατώντας μαζί του και τα παιδιά.

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Faulkner και οκτώ ακόμα ατόμων που προσπάθησαν να πάρουν τα παιδιά από τον πατέρα, αποκαλύφθηκε ότι το κανάλι 9 είχε πληρώσει $70.000 σε ειδική εταιρία «ανάκτησης» ανηλίκων, και αρκετές δεκάδες χιλιάδες δολάρια στην μητέρα προκειμένου να την συνοδεύσει στο Λίβανο.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι υποσχέθηκε κάμποσες εκατοντάδες χιλιάδες αποζημίωση ($640.000 σύμφωνα με κάποιες αναφορές στον Τύπο) στον πατέρα των δύο παιδιών, προκειμένου αυτός να αποσύρει τη μήνυση προς τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου. Ο πατέρας, πάντως, αρνείται μέχρι στιγμής ότι έλαβε οποιαδήποτε αποζημίωση, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Ν. Κόσμος Αυστραλίας.

Σχετικές ειδήσεις